Шофьорът бил удивен, когато осъзнал какво му пресича пътя (видео)

Шофьорът бил удивен, когато осъзнал какво му пресича пътя (видео)
Източник: instagram/@mtnflowersue

Шофьорът видял странно същество да му пресича пътя. Когато осъзнал какво е, направо бил зашеметен.

Ако карате кола, тогава със сигурност многократно сте виждали как различни животни ви пресичат пътя.

Подобна история се случила и с един обикновен шофьор от Вашингтон. Но пътя му не бил пресечен не елен или скункс, а от нещо далеч по-удивително.

Мъжът карал спокойо по пътя с колата си, когато изведнъж забелязал нещо да пресича пътя отпред. Веднага разбрал, че е животно.

Първоначaлно човекът си помислил, че навярно е котка, куче или заек, но със сигурност няма как да е риба. Да, но пътя му наистина бил пресечен от риба, наречена „речна сьомга“.

Само си представете какво удивление го е обзело.

Защо се случва това

През повечето време въпросният път SKOKOMISH Valley Road във Вашингтон е тиха двулентова улица, по която от време на време минава кола. Но всяка година около ноември пътят се оказва натоварен с трафик, тъй като кортеж от сьомга излиза от близката река Скокомиш и пресичат пътя като обезумели.

Повечето от хилядите сьомги, които пресичат пътя, в крайна сметка намират смъртта си в полето и биват прибрани от преминаваща миеща мечка или ястреб.

През октомври-ноември водачите трябва да бъдат особено внимателни, защото близката река Скокомиш има тенденцията да се наводнява по време на годишната миграция на сьомгата и рибите се озовават на шосето.

„Така че основно това, което се е случило, е, че [сьомгата] се опитва да се качи нагоре по реката“, казва Брент Бауър от Националната метеорологична служба в Сиатъл пред FOX13 Сиатъл. „Но когато реката се наводни, те не знаят непременно кой е действителният канал на реката и кой не е, така че те просто следват водата. И понякога тази вода ги отвежда през пътя.“

Advertisement