Неудържимият холандец. Той е баща на 600 деца и заради това го съдят

Йонатан Мейхер
Източник: YouTube

41-годишният Йонатан Мейхер е баща на над 600 деца. Изглежда, че всички трябва да се радват за него, но нидерландското правителство реши да го даде на съд. Защо мислите се е случило това?

Оказва се, че в Нидерландия има ограничение за броя на децата, родени от един донор – не повече от 25. Този закон е насочен към минимизиране на рисковете от потенциални бракове между биологични роднини.

Неспокойният Мейхер обаче успява да заобиколи закона, като в продължение на много години снабдява различни клиники, които се занимават с оплождане с неговия генетичен материал.

Мъжът привлича вниманието за първи път през 2017 г., когато станало известно, че вече е баща на над 100 деца. След това служителите на реда решили да проучат по-подробно случая му.

Оказа се, че освен че е посещавал клиники, Йонатан дълги години е търсил клиенти в социалните мрежи, заблуждавайки ги колко деца има. В резултат на това над 500 семейства станали негови „жертви“.

В петък нидерландския съд нареди на мъжа да спре даряването на сперма.

Съдът също така нареди на Мейхер да пише до клиниките в чужбина с молба да унищожат цялата му сперма, която имат в наличност, с изключение на дозите, запазени за родители, които вече са имали деца от него.

Решението дойде след гражданско дело, започнато от фондация, представляваща интересите на деца донори и нидерландските родители, които са използвали мъжа като донор.

Те твърдят, че продължаващите дарения на Мейхер нарушават правото на личен живот на неговите деца донори, чиято способност да създават романтични връзки е възпрепятствана от страхове от случайно кръвосмешение.

Ева, жена в центъра на съдебното дело, родила дете от Мейхер r през 2018 г. и казва, че направо я боли коремът от това, че той е бил баща на толкова много други деца.

По-рано тази година тя сподели: „Ако знаех, че вече е баща на повече от 100 деца, никога нямаше да го избера. Като си помисля за последствията, които това може да има за детето ми, ми се повръща.“

Не е ясно колко опасна е подобна плодовитост, защото това е първият подобен случай в Холандия. Въпреки това, той като цяло може да избегне наказание, тъй като мъжът се премести в Кения и няма да се върне в родината си.

Да се ​​надяваме, че неудържимият холандец ще се спре и няма да прави същото в новата държава, защото населението на Кения е нараснало с 10 милиона през последните 10 години.

Advertisement