Най-добрият капан за комари от обикновена бутилка. Прави се за 5 минути (видео)

капан за комари
Източник: Facebook/Sarah Craft

Ако наистина ви е писнало от досадните комари, тази публикация е за вас.

Когато искате прекарате една прохладна вечер в двора си или на беседката, има определени неканени гости, които не искате да виждате. Не, не говорим за свекървите или инспекторите на НАП.

Говорим за комарите, които се събират на групи в двора ни шокиращо редовно. Сърбящите ухапвания, които оставят след себе си, са достатъчно лоши, но бръмчащите звуци? Само те са достатъчни, за да ни подлудят тотално!

И така, как можем да премахнем комарите и да се предпазим от тези вредители това лято? Този домашен капан за комари ще свърши работа.

На този капан ме научи един съсед от вилата.

Направих го, тествах го – нито една ухапване за цялата вечер, въпреки че преди това комарите просто ни изяждаха за вечеря. Сега всички са в капана! Той също така привлича различни мушици и летящи насекоми.

Капанът се прави бързо и само с неща, които имаме вкъщи.

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е празна двулитрова бутилка, 1/4 чаша кафява захар, малко мая и чаша вода.

За да започнете, вземете пластмасовата двулитрова бутилка и я разрежете на две.

След това вземете кафявата захар и я смесете с хладка вода. После е време да добавите маята. Маята е един от най-важните елементи на домашния капан, тъй като създава въглероден диоксид, който привлича вредителите.

След това вземете частта с фунията и я поставете с главата надолу в другата половина. Външната страна на бутилката може да бъде боядисана в тъмно, след като тази стъпка приключи (или направо вземете тъмна бутилка, например от бира).

Вижте нагледно видео как се прави капанът:

Advertisement