Момиче спасило „кльощаво, треперещо куче“. По-късно разбрала, че това не е куче, а див хищник

Момиче спасило

Момичето приютило в дома си необичайно куче. Но се оказало, че това изобщо не е куче.

В един прохладен пролетен ден Кристина забеляза следи от стъпки близо до къщата си. Това било изненадващо, защото тя нямала домашни любимци. Момичето тръгнало по следите, по които дошъл гостът.

Куче в плевнята

Слабо и мършаво куче седяло точно върху подредените дърва за огрев. Оплешивяващото бедно животинче не можело да се стопли, треперело. Разбира се, Кристина не можело да го остави там.

койот

Тя отвела треперещото куче в дома си и му осигурила удобно местенце. Кучето примирено отишло до банята и преминало всички водни процедури. То също така реагирало хладнокръвно на проверката и изяло всичко, предложено от домакинята на къщата.

Но не било куче!

След седмица поведението на животното започнало да изглежда странно за Кристина. Кучето дошло малко на себе си, не му било толкова студено, хранело добре, но в същото време се държало много настрана.

Момичето не можело да разбере дали това са последици от психологическа травма, заболяване или нещо друго. Тя се обадила на доброволци от организация за защита на животните.

Служителите на организацията първо погледнали животното на видео, а след това решили да дойдат лично, но дори и тогава не успели да разберат кой е пред тях. Едва с ДНК тест всичко се наместило.

Животното се оказало койот.

Оплешивял койот

оплешивяващ койот

Плешивостта изобщо не е необичайна сред по-възрастните койоти. А това животно страдало оъ липса на хранителни вещества в тялото си, което също довелп до загуба на козина.

Очевидно възрастният койот не можел пълноценно да си набави храна. Всеки ден ставал все по-слаб, докато не срещнал Кристина.

Сега койотът е преместен в резерват и се чувства страхотно. Там следят състоянието на животните, хранят ги при необходимост и ги лекуват. При койота не са открити заболявания, а само изтощение.

И дивият звяр може да бъде благодарен

Абсолютно всички служители на организацията и дори онези, които случайно разбрали за ситуацията, били много изненадани, че дивото животно не възразило по никакъв начин срещу душа, галенето и дори носенето в къщата на ръце.

Койотът живял с момичето в продължение на една седмица и не показал дори намек за агресия. Въпреки че с правилен подход и лъвовете ще мъркат.

В дивата природа койотите рядко нападат хора. Те обикновено правят това само ако са болни от бяс. А този стар койот очевидно просто се радвал да получи помощ.

Advertisement