Момиче се родило с два цвята коса: руса и кафява. Ето как изглежда днес:

Момиче се родило с два цвята коса: руса и кафява. Ето как изглежда днес:

Бела Хил от британския град Линкълн е единствената, чийто цвят на косата не може да бъде определен от нито един фризьор. Всичко е въпрос на генетична аномалия, обяснява Svobodnazona.com. По-голямата част от косата й е кестенява, но поне една четвърт е сламеноруса.

Уникалното момиче Бела Хил

Когато момичето се родило, майка й и баба й едва не се скарали за това какъв цвят има косата й.

момиче-с-два-цвята-коса

Нейна снимка от ранна детска възраст показва, че повече от една четвърт от главата й е покрита от „бенка наобратно“.

Както обяснили учените, част от кожата на Бела е засегната от полиоза, поради което растящите там косми не съдържат пигмент, те са обезцветени. Това е най-обикновена, нормална коса, просто е изключително светла. Не създава проблеми на момичето, напротив, тя я използва с охота!

Бела-Хил

Бела нарочно си пуснала дълга коса, за да може да я разресва по всякакъв начин.

В  ранна детска възраст това нямало значение, но когато Бела пораснала, тя осъзнала предимството си.

момиче-с-два-цвята-коса

Рано сутрин тя решава коя да бъде – брюнетка или блондинка? Всичко се прави с проста разделяне на косата, според желанието на сърцето. Ако Бела носи момичешки рокли, тя става блондинка. А ако пък носи дънки и суичър, тогава давам предимство на тъмната си коса. Приятелките й завиждат – те не могат да постигнат същото без боя.

Но най-интересното! Бела има дори различен цвят мигли!

мигли

Както се шегува мама, по време на бременността е работила като фризьорка и много се е занимавала с изсветляване, затова така се е получило. Но всъщност Бела е уникална – има хора с кичури коса в различен цвят, но нейният случай е просто нереален.

Advertisement