Молитва към Божията майка в най-трудните моменти: „Пресвета Богородице, спаси ни!“

Молитва към Божията майка в най-трудните моменти:

Има едно кратко и много ценно обръщение към Пресвета Богородица. И това обръщение има своя история:

„Пресвета Богородице Спаси ни!“

Обикновено се казва в края на службата.

Историята на вълшебните думи:

След Възнесението и Петдесетница, апостолите започнали да оставят място за Исус на всички трапези. И Го призовавали с думите: „Господи Исусе, помогни ни“.

А след Успението на Божията майка те започнали да добавят призив и към Божията майка: „Пресвета Богородице, помогни ни“.

Затова в моменти на отчаяние, когато имате нужда от помощ, призовавайте Богородица и Исус Христос.

Има още една много силна молитва, която може да казвате, когато ви е необходима защитата и покровителството на Божията майка.

Свикнали сме да придаваме голямо значение на абсолютно ненужни неща: намираме време за всичко. Но трудно намираме време за молитва. И тук, най-вероятно, просто е въпрос на желание.

Покров на Пресвета Богородица

Тази молитва се чете, за да защитите себе си и своите близки. И може да се чете не само на празника Покров на Пресвета Богородица.

Богомайко, като гледаме
на твоя пречист образ, умилно казваме:
покрий ни с честния си покров и ни избави
от всяко зло, като молиш твоя Син
Христос да спаси душите ни.

Ако не знаете молитвата наизуст, краткото съобщение и искрените думи също ще свършат работа и ще станат вашето спасение.

А ето и една универсална защитна молитва, молеща за застъпничеството на Богородица:

„Царице моя преблага, надеждо моя Богородице, Закрилнице на сираците и Застъпнице на странниците, Покровителка на угнетяваните, Спасение на загиващите и Радост на всички скърбящи. Ти виждаш моята беда, Ти виждаш моята болка и скръб. Помогни ми, понеже съм немощен; упъти ме, понеже съм странник. Ти знаеш моята неволя – избави ме, както Сама благоволиш. Защото нямам друга Помощница, освен Тебе, ни друга Застъпница, ни блага Утешителка – само Теб имам, о Божия Майко. Безмерно съгреших и съм грешен пред Теб и пред хората. Но бъди ми, Майко моя, Утешителка и Помощница, опази ме и ме спаси. Прогони от мен скръбта, мъката и унинието. Помогни ми, Майко на моя Господ. Амин!“
Advertisement