Уникална гледка! Издигнаха огромен национален флаг на Шипка (видео)

Уникална гледка! Издигнаха огромен национален флаг на Шипка (видео)

В навечерието на националния празник 3 март, когато хиляди хора ще се качат на Шипка, за да отдадат почит на героите, загинали за Освобождението на България, на върха бе издигнат огромен национален трибагреник.

Флагът е с размери 10 на 6 метра и е с 60 кв. м. обща площ съобщи за Нова телевизия директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ Чавдар Ангелов.

Знамето е чисто ново, а гледката как гордо се вее върху пилона на фона на величествения връх, не може да остави безучастен нито един българин. 

Традицията да се поставя такъв огромен флаг е на повече от 10 години. Издигането на знамето е доста пипкава задача, но екипът по поставянето му се е справил, въпреки силния вятър. Височината на пилона е 10 метра.

Директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ Чавдар Ангелов призова да бъдем малко по-смирени, когато изкачваме върха, за да отдадем почит на освободителите.

„Нека бъдем малко по-вглъбени в себе си, защото тези дни са важни. А те са важни за това, защото те ни показват, че свободата има цена и нищо не е вечно. И ние трябва да полагаме ежедневни грижи, за да бъдем свободни и в мислите, и в действията си“. 

Ако вие сте един от хилядите патриоти, които на 3 март ще се качат на Шипка, използвайте магичността на празничния ден. Поспрете за миг, погледнете величествения трибагреник и отдайте почит на хилядите герои, които оставиха костите си за нашата свобода.

Защото именно любовта към родината ни е съхранила през многовековната ни история.

Advertisement