„Мислех, че съм полудял“. Пенсионер заловил мишка, която подреждала в гаража му (видео)

мишка подрежда гараж

Странни неща започнали да се случват в гаража на британеца Стивън Маккирс. Възрастният мъж често оставял нещата неподредени, а когато се връщал, намирал перфектен ред. Различните винтове и гайки били поставяни в специални контейнери.

Човекът не знаел какво да мисли. Първоначално закачливо обвинявал призраците за всичко, но малко по-късно вече не бил в настроение за шеги. Старецът решил, че има психически проблеми.

Стивън вече започнал да си мисли, че полудява, когато всяка сутрин влизал в гаража си и виждал, че всичко стои не там, където го е бил оставил вчера.

А най-интересното е, че вещите не били безпорядъчно разпръснати. Всички болтчета и винтове били акуратно събрани в кутията, сякаш лично съпругата му е въдворявала ред.

С помощта на своя съсед Стивън поставил камера в гаража си. Съседът — Родни Холбрук — обичал да снима представителите на дивата природа, затова не за пръв път се налагало да изследва загадъчни гости.

И знаете ли кой се оказал нощния чистач от гаража? Мила мишчица! Тя взимала предмети два пъти по-големи от нея, за да въведе ред.


„Най-тежки бяха пластмасовата стойка на маркуча и веригата на електрическата дрелка. В началото не знаех какво е това. Децата казваха, че е призрак“ – казва Маккирс.

Дори съседът бил в шок от тази удивителна мишка. „Стив помоли за камерата ми, за да заснеме това, което местеше предмети в гаража му. Мислехме, че е призрак или нещо от този род. Реших, че трябва сам да го видя“.

Мишката излизала на своето дежурство около полунощ и се трудила 2 часа и половина! Това правела всяка нощ в продължение на месец!

„Виждал съм как мишки местят предмети, за да си направят гнездо, но само не и от метални части. Това е потресаващо. Тя продължава да го прави!“

Старецът се развеселил от неочакваната гостенка и не я изгонил. Мишката не само не пречела на човека, но и му помагала от време на време. 

Advertisement