Мъж се опитал да открадне статуя на Архангел Михаил, но бил наказан жестоко

статуя на Ахрангел Михаил
Източник: Pixabay

Предполагаемият крадец Карлос Алонсо се е нарязал с меч, държан от статуята на Свети Архангел Михаил, което е накарало свидетели да извикат помощ.

Наречете го свято възмездие. Докато се опитва да открадне статуя на Свети Архангел Михаил от мексиканска църква, пиян крадец се спъва и се наранява сериозно с меча на статуята.

„Това му се случи, защото върши лоши неща“, казва собственикът на съседен магазин пред ABC Noticias. „Свети Михаил е за защита, за борба със злото. Мисля, че това е причината, поради която това се случи с него.“

Какво се случило

В нощта на 14 януари 2023 г. Карлос Алонсо, пиян, решава да се промъкне в църква в Монтерей, Мексико.

Мъжът прескочил оградата, счупил прозореца и влязъл вътре. Там Карлос харесал 1,5-метровата статуя на Свети Архангел Михаил. Той свалил тежката бронзова скулптура от постамента и я повлякъл към изхода.

Но в един момент мъжът се спънал и паднал на пода заедно със статуята. Не само скулптурата падна върху Карлос, но и мечът в ръцете на Михаил го наранил по врата.

ABC Noticias съобщава, че зашеметеният и кървящ бъдещ крадец след това се блъснал през стъклена врата.

Алонсо се измъкнал от църквата, изоставяйки плячката си, за която се борил, и паднал в безсъзнание точно на тротоара.

За щастие Алонсо изглежда има симпатичен ангел-пазител. Докато лежал кървящ на земята, двама души, които минавали, забелязали, че е наранен. Те се обадили за помощ и така спасили живота му. Крадецът бил откаран в болница.

крадец
Twitter/Milenio

Статуята на Свети Михаил, съобщава Католическата информационна агенция, е невредима.

„Свети Михаил защити себе си и църквата от крадец. Надявам се, че това ще му бъде урок“, казва отец Бенито Рамирес Маркес за нещастния разбойник.

Свети Михаил „е великият защитник“, споделя собственик на магазин на име Кони, който продава религиозни предмети. „В артикулите, които продаваме, той е включен тук и е защитник на домовете.“

Карлос Алонсо бил хоспитализиран. След лечението той ще бъде съден за опит за обир на църква.

Advertisement