Мъж се изгубил в планината с ранен крак. Отчаян, той бил спасен от пухкав ангел (видео)

Мъж се изгубил в планината с ранен крак. Отчаян, той бил спасен от пухкав ангел (видео)
Източник: Reddit/ Imgur/sc4s2cg

Понякога попадаме в нелеки ситуации, от които, изглежда, просто няма изход. Но дори и в най-трудните случаи може да се случи нещо чудотворно и помощта понякога идва по най-неочакван начин…

Унгарски турист дойде в швейцарското село Химелвалд, за да прекара ваканцията си в един от хотелите и решил да се разходи из местните планини.

Всичко вървяло отлично, времето било прекрасно, природата била живописна. Възхищавайки се на заобикалящата го красота, той отивал все по-далеч и по-далеч, докато не осъзнал, че се е изгубил.

Било краят на туристическия сезон, лифтовете не работели, много ски писти били затворени.

По думите на мъжа той се е отдалечил от хотела, който се намирал близо до селото. Свечерявало се и не можел да намери пътя обратно.

След известно време се озовал на територията на неработещ ски курорт, а единственият изход от него бил затворен. Туристът проверил картата на телефона си и се уверил, че единственият път до хотела е през заключената порта. Пътят към дома бил затворен за него!

Човекът бил напълно изненадан. Опитите да намери изход не довели до нищо добро, той замръзвал и вече се отчаял.

На всичкото отгоре се спънал, след което паднал и усукал леко крака си, който „болял неприятно“, което значително затруднило придвижването му.

Но в един момент всичко се променило!

Изведнъж, сякаш от нищото, до голям камък внезапно се появила черно-бяла котка.

Тя се оставила да я погали, а на въпрос дали ще й покаже пътя, отговорила с утвърдително „мяу“.

котка спасител
YouTube/Pontos78

Животното сякаш зовяло  човека да я последва! Отначало котката се приближила, после се обърнала, пристъпила напред и избягала. Изгубеният мъж решил да рискува и тръгнал след нея.

През целия път котката спирала и се оглеждала, за да види дали мъжът я следва, а когато мъжът започнал да изостава, тя търпеливо седнала и го изчакала да я настигне!

Така котката повела изгубената душа до пътеката, която го отвела обратно в долината, където се намирало селото. Човекът нямал с какво да почерпи спасителката си, но успял да я снима.

Не станало ясно откъде идва животното, което буквално спасило човека от много неприятна ситуация! Туристът публикувал историята си в популярния сайт Reddit.

Изглежда красавицата не е спасила само този човек!

Интересното е, че това не е първият човек, спасен от котка. Веднага след като тази история се появи в интернет, имало още няколко души, които заявили, че са разпознали котката във видеото, като са я срещнали на същото място и също им показала спасителния път.

Надяваме се, че хората, които са били спасени от животното, са го нахранили добре в знак на благодарност.

Котките са невероятни създания и сега знаем, че те имат и невидими крила.

Advertisement