Майка на 6-годишно момче: Уча сина си, че домакинската работа не е само за жената

Майка на 6-годишно момче: Уча сина си, че домакинската работа не е само за жената
Източник: Facebook / Nikkole Paulun

Майка на две деца публикува пост във фейсбук, в който описва как 6-годишният й син й помага в домакинската работа.

„Уча сина си да готви и да върши домакинска работа. Защо? Защото домакинската работа не е само за жени.“

Това написа майката на две деца Никол Паулун от Монро, Мичиган за домашните задължения и отглеждането на деца. Публикацията е придружена от снимки на нейния 6-годишен син Лайл, който пере, чисти къщата, зарежда съдомиялната машина и готви на печката.

„Синът ми никога няма да бъде твърде „мъжествен“, за да готви или да върши домакинска работа.“ Като самотна майка Полун иска нейният син Лайл да бъде „някой, който е самодостатъчен и който не се смята за мързелив“, казва тя по-късно пред ABC News.

Майката получила много похвали за опита си да унищожи стереотипите за неравенството между половете, но също получила критики за това, че третира отглеждането на децата като „роби“. 

„Уча сина си да готви и да върши домакинска работа. Защо? Защото домакинската работа не е само за жени. Защото един ден той може да бъде сингъл мъж, живеещ сам, който всъщност ще знае как да пере и да не яде навън всяка вечер.

Защото един ден той може да иска да впечатли близък човек с ястие, приготвено от собствените му ръце. Защото един ден, когато има деца и съпруга, той ще трябва да даде своя справедлив дял в домакинството.

Защото живея сред поколение от хора, които се оплакват, че училището не ни е научило как да готвим, да перем, да връзваме вратовръзка или да плащаме данъци. Защото обучението на сина ми как да прави тези неща и да бъде продуктивен член на обществото, както навън така и вкъщи, започва с МЕН.

Защото е добре да оставиш детето си да бъде дете, но все пак да го учиш на житейски уроци, докато расте. Синът ми никога няма да бъде твърде „мъжествен“, за да готви или да върши домакинска работа.

Той ще бъде тип мъж който може да влезе вътре след като е сменил гумата, за да провери дали е готово печеното. Който може правилно да сортира прането си и да коси тревата. Запомнете, родители – мъж, който смята, че не трябва да готви или да върши домакинска работа, някога е бил момче, което никога не е било възпитано добре“.

Публикацията й станала популярна и самотната майка впоследствие добавя, че след като едногодишната й дъщеря порасне достатъчно, ще научи и нея на същите „мъжки“ и „женски“ умения, които е усвоила през годините.

„Те са отгледани, като ме гледат да правя и двете, тъй като съм самотна майка“, обяснява жената.

Паулун може да изглежда като строга майка, но уточнява, че все пак оставя децата си да ссе забавляват. Тя също така публикува снимка на сина си Лайл, който играе видеоигри – след като приключи със задълженията си, разбира се.

Advertisement