114-годишен мъж назовал 5-те продукта, които помагат за дълъг живот

Бернардо-Ла-Пало

Бернардо Ла Пало е бил необикновен мъж. Той е роден през 1901 година и е починал през… 2015! Да, той е живял цели 114 години! И това не е случайно стечение на обстоятелствата, а най-вече резултат от строга дисциплина. Дълголетникът имал няколко тайни и пет от тях споделил със света.

Ла Пало почти не ял червено месо, наблягал на плодове и зеленчуци и се чувствал отлично. Той не просто се „запазил добре“, но и на 114 години имал трезв ум и добра памет, което е рядък дар. Бернардо обичал да решава кръстословици и да чете книги. Разбира се, хартиени!

Ето 5 продукти, с които успял да съхрани здравето си толкова години:

1. Чесън

На всички континенти чесънът се смята и се използва като лекарствено растение. Той притежава антисептични и противомикробни свойста, които активно защитават организма и не притежава странични ефекти.

2. Мед

Медът също е признато сладко лекарство. Както и всички продукти от пчеларството, той е уникален със своя състав за организма. Това едно. Второ, медът е най-добрият от възможните природни подсладители, който също така подмладява организма.

3. Канела

Канелата е една невероятна подправка, която едновременно понижава нивото на холестерола, ускорява метаболизма и се смята за превантивно средство срещу диабет. Добавете към това и контролиране на теглото, профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания и ще разберете защо Бернардо толкова я е обичал.

4. Шоколад

Храната на боговете. Той не само може да развали зъбите на децата ни, но също и да обогати организма ни с полезни микроелементи. Както и с ендорфини. Все пак злите и нещастни хора не живеят дълго.

5. Зехтин

За зехтина и маслините навремето са се водели войни! Но сега можем лесно да си го купим от магазина. Да, зехтинът е по-скъп от слънчогледовото олио, но дори и като елементарна добавка към салатата или натопен в хляб той може да ви донесе много ползи!

Advertisement
Фейсбук коментари