Летен хладилник без ток за вилата или пикник, който сами може да си направите

летен-хладилник

Един от проблемите, вълнуващи хората в летните жеги е, че без хладилник продуктите бързо се развалят. Но ето как можете да си направите хладилник за вилата, работещ без електричество!

Трябват ви най-обикновени неща, които винаги са ни под ръка. Само 5 минути и ще имате уникалната възможност да съхранявате продукти и да охлаждате напитки в жегата, дори ако наблизо няма хладилник.

Трябват ви:

• 2 саксии за цветя (различен размер)
• пясък
• студена вода
• нещо за покритие

Започваме приготвянето на нашия хладилник:

1. Залепваме по-малката саксия във вътрешността на по-голямата. Засипваме с пясък пространството между тях. Пясъкът съхранява температурата във вътрешността на по-малката саксия на принципа на термоса.

самоделен-хладилник

2. Заливаме пясъка със студена вода от маркуч, а още по-добре е с ледена вода. Добре би било да използвате и вода от кладенец, но все пак става и обикновена вода от чешмата.

летен-хладилник

3. За да може нашият малък хладилник да започне да работи, задължително го покрийте с капак. За да защитите продуктите от директните слънчеви лъчи, сложете върху саксиите бяла кърпа.

хладилник

4. Резултатът ще се види след 15 минути! Температурата в този хладилник ще бъде около 12 градуса, което позволява ефективното охлаждане на всякакви напитки. Ако постоянно добавяте студена вода в пясъка, то ниската температура на самоделния „хладилник“ ще трае много дълго! С времето тя дори може да стигне до 5 градуса!

хладилник-за-лятото

Тази елементарна и полезна конструкция ще ви помогне на вилата или на пикник.

Advertisement