Куче сърдито лаело корема на бременната си стопанка. Скоро лекарите разбрали защо

Куче сърдито лаело корема на бременната си стопанка. Скоро лекарите разбрали защо
Източник: Facebook/Alhanna Butler

Кучетата имат удивителна способност да ни предупреждават, когато нещо не е наред. Те разбират кога сме тъжни, ядосани или притеснени за нещо само като ни погледнат. Но това не е единствената им способност.

С помощта на уникалното си обоняние кучето може да открие нарушения в човешкото тяло. Това направило и куче на име Кеола.

Кеола живяла със стопаните си Рики и Алхана в Южен Йоркшир, Англия. Тя била пълноправен член на семейството и много обичала стопаните си.

Когато Алхана забременяла, Кеола веднага разбрала, че скоро ще се появи нов член на семейството.

Източник: Facebook/Alhanna Butler

Първоначално изглеждало, че кучето се радва на растящия корем на стопанката си и разбирало, че там има бебе. Но изведнъж нещо в него се променило.

Поведението на Кеола се променило напълно. Кучето започнало да проявява необичайно голям интерес към корема на Алхана. Тя лаела, скимтяла и леко побутвала корема на стопанката си, сякаш се опитвала да каже нещо.

Приблизително по същото време Алхана развила силна болка в гърба.

За да открие причината за болката, Алхана отишла при лекар, който обаче не могъл да я идентифицира. Тогава Алхана започнала да мисли, че болката е свързана с бебето, което расте в корема й.

Когато се върнала у дома от болницата, Кеола седяла неподвижно и я гледала. Алхана отново започнала да се тревожи. Защо кучето й се държи толкова странно?

Тя направила снимка и я публикувала във Фейсбук, за да я покаже на приятелите си. Приятелите реагирали бързо и казали, че тя трябва да вземе сериозно под внимание поведението на Кеола, защото кучетата могат да усетят, когато нещо не е наред.

С течение на времето поведението на Кеола станало още по-странно. В крайна сметка Алхана отново отишла на лекар за контролен преглед, при който специалистите открили проблема.

Проблемът, който кучето усещало през цялото време.

Оказва се, че Алхана е била много близо до смъртта. Тя била диагностицирана с рядка и много сериозна бъбречна инфекция.

Но тя попаднала навреме в болницата и получила необходимото лечение.

Благодарение на настойчивите предупреждения на Кеола, Алхана и нейното дете оцеляват.

куче-и-бебе
Източник: Facebook/Alhanna Butler

Седмици по-късно се родил дългоочакваният син на двойката и кучето най-накрая срещнало своя „малък брат“. От пръв поглед те станали най-добри приятели.

Това, което кучетата правят за стопаните си, понякога изглежда невероятно. Кеола е страхотна и заслужава похвала за грижите и вниманието, които показала!

Advertisement