Жена намерила загадъчно яйце, а от него се излюпил най-сладкият питомец

Жена намерила загадъчно яйце, а от него се излюпил най-сладкият питомец

Животните, които срещате случайно в живота и с които необяснимо се свързвате, винаги ще заемат специално място в сърцето ви. Никога не сте планирали да ги имате, но те ви донесоха огромно щастие.

Самата вселена ви е позволила да се срещнете и да станете част от развитието на другия. Ще се научите на безусловна любов от тях и ще се отнасяте към животното като към собственото си семейство. Винаги има невероятна връзка между животните и хората.

Това се случва не само с котките и кучетата – дори тези, които живеят в дивата природа, могат да бъдат най-добрият ви приятел. Живеейки близо до гори или равнини, неизбежно ще срещнете изгубени или ранени животни.

Най-често това са изоставени бебета, които наистина се нуждаят от майчини грижи. Без него бебето най-вероятно няма да оцелее в дивата природа.

За щастие на една птица, тя била оставена върху парче земя, собственост на нейната бъдеща човешка майка. Един ден кучетата на Ерика открили мистериозно яйце в имота.

излюпване на пиле

Тя занесла яйцето вкъщи и използвала интернет, за да определи коя птица оставя яйцето си на земята. Възможен отговор бил пуйка, особено след като петната по яйцето били подобни на тези, показани на снимките.

„Не можахме да намерим гнездо, затова купих инкубатор. На 28-ия ден от инкубацията приятелят ми възкликна: „Излюпва се!“ Беше наистина сюрреалистично. Тя се пови на бял свят, здрава малка птичка“, разказва с любов Ерика.

малка пуйка

Жената се влюбила в птичето от пръв поглед. Птичето било много сладко и след няколко дни грижи за пуйчето, Ерика забелязала, че има най-милия характер. Семейството им с готовност дало всичко от себе си, за да отгледа малката пуйка.

Щом чаровната птица успяла да стъпи уверено на краката си, те я пуснали да се разходи из двора. Ерика планирала птичето да свикне с чистия въздух и да опознае земята.

пуйче

„В нея имаше толкова много инстинкти. Мисля, че най-удивителното във всичко това е, че въпреки факта, че е дива птица, отгледана в много луксозни условия, тя беше много внимателна към това, което й трябва, за да оцелее“, казва Ерика.

Пуйката стъпка пос тъпка била въвеждана в особеностите на пуешкия живот, така че да не бъде стресирана, когато срещне представители на собствения си вид в дивата природа.

Ерика се справила толкова добре с ролята на майка, че пуйката станала красив и здрав млад индивид. Тя дори има свой собствен кокошарник с достатъчно място за разходка. Пуйката дори се сприятелила с петела.

Първоначално Ерика се колебаела дали да позволи на двете птици да общуват една с друга. Но те станали най-добри приятели, след като прекарали време заедно в близкия кокошарник.

петел и пуйка

„Беше голяма работа. Имаше много преживявания, преди да стигнем дотук и тя да стане щастлива, здрава и да се върне в първоначалното си местообитание без чужда помощ и това беше основната цел“, споделя тя.

Пуйката получила живота, от който се нуждаела, и за щастие Ерика била тази, която я намерила.

Advertisement