Мъж намерил новородена животинка в дома си. Тя пораснала и станала чудесно създание

Мъж намерил новородена животинка в дома си. Тя пораснала и станала чудесно създание

Младата майка оставила бебетата си на хората, а самата тя изчезнала в неизвестна посока. Но нещата се развили добре и днес този много необичаен домашен любимец живее в къщата на своите спасители.

Историята започва през 2017 г., когато жител на Ню Йорк открива гнездо в леглото си с два розови зародиша. За да се справи със ситуацията, той се обадил на експерти по дивата природа Кристина и Майкъл, които разпознали, че малките бебета са катерици.

Гнездото на майка им изглежда е било разрушено от строителни работи. И бременната катерица не мислела за нищо друго, освен да се качи в непознат апартамент на 10-ия етаж и да роди бебетата върху възглавница, а след това да изчезне в неизвестна посока.

Една от катеричките скоро умряла, а другата оцеляла и била наречена Палечка. Кристина и Майкъл се опитали да я нахранят. Никой не знаел как да направи това – катеричката изглеждала твърде мъничка и крехка. А младата майка, въпреки всички надежди на новите „родители“ на Палечка, така и не се върнала за бебето.

малка катерица

Катеричката хапнала с апетит мляко от дозатор за бебешки лекарства и бързо наддала. Но Кристина и Майкъл разбрали, че не могат да я пуснат в дивата природа – Палечка просто нямала шанс да оцелее там. Всичко, което двойката можела да й предложи, било уютен дом и живот като домашен любимец.

Източната сива катерица е вече на няколко години и е напълно различна от своите роднини. Палечката предпочита да ходи и да седи, отколкото да тича и да скача. Тя изобщо не се интересува от другите катерици, които скачат през дърветата отвън. Освен това тя се страхува от тях!

катерица

„Не знаем каква се си мисли, че е, но очевидно не е катерица“, казват нейните стопани.

Пухкавото животно с удоволствие яде авокадо, рукола, спанак, сладък грах и домати. Съгласете се, това не е типична диета за катерици!

Тя е много привързана към стопаните си и обича да дреме в ръцете им под звука на телевизора.

„Палечка никога не е развила така наречения импулс, който обикновено се пробужда в дивите животни и ги подготвя за живот в дивата природа. Тя е бавна, реакциите й са снижени и просто мрази студа. Тази катерица е уникална“, казват Кристин и Майкъл.

Advertisement