Когато вкусът на чая му се променил, той сложил скрита камера. Видяното го шокирало

Когато вкусът на чая му се променил, той сложил скрита камера. Видяното го шокирало
Доктор Юе в кадър от скритата камера на мъжа си, в който се вижда как излива препарат за почистване на канали. Източник: Orange County Superior Court

През май 2022 г. жителят на Ървайн, Калифорния, Джак Чен започнал да забелязва, че вкусът на любимия му чай се е променил. Освен това, след като го изпие, започвало да му става лошо.

За да разреши мистерията, той решава да проведе собствено разследване и инсталирал скрита камера в кухнята.

На 3 юни, докато преглеждал записа, Джак с ужас вижда, че когато излиза от кухнята, жена му Юе взима бутилка от шкафа и изсипва съдържанието й в чая.

Той не можел да повярва, че любимата му жена, с която отглеждат две деца на 7 и 8 години, иска да посегне на живота му, но все пак занесъл питието за експертиза. Оказало се, че в чая му има препарат за почистване на канали…

Той не опитал да изясни нещата с жена си Юе, а просто предал видеото на полицията.

Едва сега Джак започнал да се досеща откъде се е появила стомашната му язва.

„В крайна сметка развих симптоми, които ме накараха да отида при лекаря, който ми направи преглед и ме диагностицира с две стомашни язви, гастрит и езофагит“, казва Чен в съдебните документи, подадени за неговия развод, ограничителна заповед и попечителство над двете им деца.

45-годишната Юе „Емили“ Ю вече е обвинена в опит за убийство. Любопитно е, че Юе работи като дерматолог, има частна практика и печели в пъти повече от съпруга си рентгенолог. Освен това, ако се бяха развели, тогава децата вероятно щяха да останат с нея. Така че мотивът на жената е мистерия.

Но адвокатите й твърдят, че Ю се е опитвала да се справи с нашествие от мравки и че обвиненията за отравяне на съпруга й, заедно с видеозапис, който твърди, че показва как Ю налива течен почистващ препарат в чаша, са неверни и представени погрешно.

Според тях съпругът й я е обвинил, че го е отровила, за да може да спечели предимство в бракоразводното дело и битката за попечителство.

Advertisement