Кит нападнал жена. Когато разбрала причината, тя се разплакала (видео)

Кит нападнал жена. Когато разбрала причината, тя се разплакала (видео)

Китът нападнал жена. Когато разбрала защо го е направил, тя избухнала в сълзи.

Животните са наистина невероятни същества. Има случаи на спасяване на бебета от лъвове,  на бременни жени от вълци, но не бяхме чували за случай с кит…

Нен Хаузър изучава китовете, като се гмурка от 28 години. Но тя никога не била виждала нещо подобно. Жената била истински шокирана, когато един ден се гмуркала с гърбати китове близо до остров Кук в южната част на Тихия океан.

Нен пътувала с екипа, за да заснеме документален филм за подводната наука.

Когато жената се гмурнала до кита, той плувал много близо до нея и след това я бутнал…

„Той не спираше да ме докосва. Няколко пъти се опитах да се дръпна, но китът остана върху мен през цялото време. Накрая ме избута от водата с перката си. Той продължи да ме гледа и аз не разбрах какво се опитва да каже“, казва Хаузър.

Нашата героиня никога дотогава не е била свидетел на атака на кит и била много уплашена.

„В този момент си помислих, че китът ще ме убие. Един удар с опашката ще счупи всички кости в тялото ми“, помислила си жената.

Оказало се обаче, че китът се опитвал да я спаси. Когато вдигнала очи, видяла тигрова акула. Китът я избутал до лодката и я защитил от опасността с туловището си.

След инцидента Нан написа във Фейсбук: „Бях сигурна, че ще умра“.

Китът я закачила с перката си и я дове; до лодката.

„Не знам дали бяха сълзи от радост, че ме спасиха, или сълзи от най-шокиращото преживяване в живота ми“, споделя жената.

Китовете са известни със своето алтруистично поведение, което включва помощ на други животни. Това обаче е един от редките случаи, в които кит се втурва да помага на човек.

„Беше страшно“, казва Нан. –  „Но се радвам, че се случи. Не мога да повярвам, че китът се изложи на опасност, за да ме защити.“

Припомняте, че китовете са владетели на океаните и невероятни създания, но много от тях са под заплаха от изчезване. Екологичните замърсявания в моретата, особено изпускането на петрол, вредят на живота им.

Advertisement