Като бях малък, майка ми ме изостави на гарата. Срещнах я 30 години по-късно

Като бях малък, майка ми ме изостави на гарата. Срещнах я 30 години по-късно
Изображение от freepik

Иван се разхождаше из гарата и гледаше в очите минувачите. Беше се отчаял, когато разбра, че майка му може би няма да се върне. Той се скри в единия ъгъл и извади геврецита, които тя му бе оставила.

Дарина бе забелязала веднага момчето и повика мъжа си. Когато попитаха Ивам къде са родителите му, той избухна в сълзи.

Двамаъта решиха да отменят пътуването си и да помогнат на бедното дете. Това гладно момче просто ги порази до дъното на душата. Първо го нахраниха добре, а след това отидоха в полицията.

Те вече имаха две свои деца, но и не искаха да изоставят обърканото момче на гарата. Дори не искаха да си представят колко е уплашен тук сам.

Но когато полицията пристигна, те все пак трябваше да се разделят, защото Иван беше отведен до изясняване на обстоятелствата.

Впоследствие Иван бе пратен в дом за деца, лишени от родителска грижа.

Въпреки това Дарина и нейният съпруг посещаваха новия си приятел всеки ден, а след това решиха да станат негови осиновители. Ето как Иван получи истинско семейство.

Децата топло приветстваха новия член на семейството и веднага се сприятелиха с Иванчо. Изобщо не ревнуваха, а бяха състрадателни и добри към момчето.

Животът се разви така, че собствените синове на Дара и мъжа й тръгнаха по наклонената плоскост – забъркаха се в лоша компания и полетяха към житейската бездна.

Но Иван винаги беше до тях. Той беше гордостта на своите приемни родители. След като завърши университет с отличие, той си намери добра работа и се справяше отлично с живота.

Един ден към него се приближи някаква немарлива, бездомна жена. Тя беше застанала точно до входа на жилищната му сграда. Иван нямаше как да сбърка тези очи.

— Иване, аз съм твоята майка. Ще ме пуснеш ли в дома си? – попита го непознатата.

Той нямаше идея как е намерила адреса му. А и не го интересуваше.

— Сега се връщам. Почакай малко – отвърна й той.

Иван влезе в апартамента и след известно време се появи с плик с гевреци, подаде ги на майка си и каза:

— Ето, вземи ги. И отиди на гарата. Ще се сетя за теб след 30 години! 

Advertisement