Как изглежда днес момичето, което преди 13 г. се родило 7,7 кг

Как изглежда днес момичето, което преди 13 г. се родило 7,7 кг

По принцип бебетата се раждат с тегло около 3-5 килограма, освен ако, разбира се, няма здравословни отклонения. В света новородените с голямо тегло не са много. Но преди 13 години имало един случай, когато жена родила момиче с тегло 7750 грама! Това беше рекорд за цялата руска територия Алтай!

бебе-7-килограма

Днес в svobodnazona.com ще ви разкажем как това момиче е живяло през всичките тези 13 години, как изглежда и се чувства.

Татяна Халина работела като акушерка, но кариерата й спира след раждането на първото й дете. След години в семейството й вече имало 11 деца!

семейство-11-деца

Съпругът на Татяна Виктор е военен, той често ходи в командировки, рядко е бил у дома и практически не е участвал в отглеждането на децата. Мъжът е слаб, не е много висок и слаб, а Татяна е с ръст от 157 см, но с голямо телосложение.

11-тата бременност на Татяна преминала без усложнения, ултразвукът показал, че всичко е нормално, няма патологии и бебето се развива според очакванията.

бебе-тегло

Но 3 седмици преди раждането коремът на жената започва да расте бързо и тя е изпратена на контролен ултразвук. Тогава се оказало, че теглото на детето е голямо и това се превърнало в заплаха за здравето на майката. Ето защо Татяна имала планирано цезарово сечение.

Предполагало се, че момиченцето би трябвало да се роди с тегло 6 килограма, но не и 7750! За пръв път в света се родило бебе с такива килограми. Бебето било изпратено за допълнителни прегледи.

голямо-бебе

За щастие по отношение на здравето момичето било добре. Тя получила името Надежда.

В началото имало проблеми с храненето, майка й не можеше да я храни само с кърма и трябваше да я допълва с адаптирано мляко.

момиче

Сега Надя е на 13 години, а като я гледаме е трудно да повярваме, че е родена с тегло от почти 8 килограма. Прилича на обикновено дете с нормално тегло. Тя, както и родителите й, е с нисък ръст и през годините не са се появили здравословни проблеми. Днес Надежда гледа своите детски снимки и не вярва, че някога е била толкова голяма.

майка-и-дъщеря

Момичето е най-малкото в семейството, тя е 11-то дете, а Татяна няма повече деца. Голямото семейство живее в тристаен апартамент, който държавата отпуска на бащата военен. По-големите деца вече са създали семействата си и са напуснали дома си. Но когато всички се съберат, им е много шумно и забавно.

Advertisement
Фейсбук коментари