Изоставено от баща си малко момиче казало на майка си думи, които са урок за всички ни

Изоставено от баща си малко момиче казало на майка си думи, които са урок за всички ни
Изображение от lookstudio на Freepik

В живота е много важно да можеш да прощаваш, въпреки че не винаги е лесно. Можем да простим дори и на най-заклетите си врагове, тъй като цялата негативност, която човек натрупва в себе си, се излива само върху него и върху никой друг.

Историята на това момиче може да се стори нереална за някои, но всъщност е истина.

„Днес дъщеря ми е на 11 години. Не е виждала баща си от 7 години.

Когато дъщеря ми беше на 2 годинки, той ме попита дали е възможно да се откаже от родителските права и да не ни плаща издръжка. Съгласих се…исках да спася бебето от излишни страдания.

Дъщеря ми много добре знаеше кой е баща й и защо не е с нас. Не се опитах да убедя момичето, че баща й е „морски капитан“.

Когато тя навърши 4 години, бившият ми съпруг внезапно поиска среща, като каза, че е диагностициран с рак. С дъщеря ми се разбрахме да се срещнем с него в парка. И въпреки че поиска няколко часа, в действителност двадесет минути му бяха достатъчни. А после изчезна като в мъгла.

А преди около година наш общ приятел ни каза, че бившият ми мъж има друго семейство и деца. Това ме хвърли в ступор. Дъщеря ми чу всичко… Приключихме разговора с него и се качихме в колата. Тя беше толкова спокойна! Знаете ли какво ми каза тя?

„Мамо, това е добре! Татко най-накрая се е научил да бъде баща. Толкова се радвам за неговите дечица…“

И това е вместо напълно оправдани обиди , сълзи и възмущение. Вместо всичко, което кипеше в мен! Тогава, след думите на дъщеря ми, разбрах какво е прошка!“

Advertisement