Историята на момичето от Индия, родено с 4 ръце и 4 крака (видео)

Историята на момичето от Индия, родено с 4 ръце и 4 крака (видео)
Стоп кадър: YouTube/Rare Shot Documentary

„Момиче-паяк“ от Индия се родило с две допълнителни ръце и два допълнителни крака, прикрепени към талията й.  Видео на момиченцето на две години и половина, люлеено от жена, беше споделено онлайн и предизвика шок.

Въпреки че по-големият й брат също е инвалид по рождение, родителите й не са предполагали, че могат да имат толкова необичайно дете. Дълго време семейството било в шок.

Детето, което е от село Хемда в Навада, Бихар, остави майка си Уша Деви без думи, след като младото момиче се роди с допълнителен чифт ръце и крака. Тя може да стои на двата си функциониращи крака и изглежда, че използва пълноценно ръцете до себе си.

Момичето не използва допълнителните крайници по никакъв начин, най-вероятно те първоначално са били неподвижни. Тя се движи на двата си други пълноценни крака, като обикновените хора.

Между другото, раждането с допълнителни ръце и крака не винаги е резултат от генна мутация. Това може да е една от разновидностите на сиамските близнаци. Те се сливат толкова много, че по-голямата част от тялото и главата стават общи. Впоследствие обаче другият ембрион не се е развил и ръцете и краката му остават върху оцелелия. Родителите все още не са разбрали какво точно се е случило с дъщеря им.

Родителите твърдят, че допълнителните крайници влияят върху качеството на живот на момичето. Семейството призовава местната администрация да се намеси и да помогне за подобряване на ситуацията.

Популярност след видео


Едно видео на момичето, споделено в Twitter от новинарски канал, станало вирусно и привлякло вниманието на боливудския актьор Сону Суд.

Сону Суд помогнал да започне лечението на момиченцето. И да бъдат отстранени хирургически допълнителните две ръце и два крака. Актьорът туитна видеото заедно със снимка на момичето, което се преглежда от лекар. „Не се стресирайте, лечението започна. Просто се молете“, успокои Сону Суд в своя туит.

Advertisement