Мъж инсценирал смъртта си, за да види кой ще дойде на погребението му (видео)

Мъж инсценирал смъртта си, за да види кой ще дойде на погребението му (видео)
Източник: i0.wp.com

Бразилец решил да фалшифицира смъртта си – от любопитство, да види колко хора ще дойдат да се сбогуват с него. Нещата обаче не се развили точно по плановете му…

60-годишният бразилец Балтазар Лемос по професия е ритуалист или човек, който участва в различни религиозни събития. В това число той често провеждал и погребения.

Наскоро мъжът решил да „инсценира“ смъртта си – от любопитство, да види колко хора ще дойдат на импровизираното му погребение.

На 10 януари негов познат пуснал пост в социалните мрежи с текст: „Тази сутрин ни напусна Балтазар Лемос“ и снимка на мъжа.

Преди това самият Балтазар публикувал снимка до болницата – и всички си помислили, че нещо му се е случило. Семейството на мъжа изпаднало в шок – никой не знаел нищо, а племенникът му веднага отишъл в болницата, за да разбере повече. Но там нямали никаква информация за Лемос.

По-късно на страницата на Лемус се появили датата и мястото на погребението му, където били поканени всички, които искали да се сбогуват с него.

На 18 януари приятелите и семейството на мъжа се събрали в малък параклис, очаквайки церемонията в пълен траур. Когато всички се събрали, из целия параклис се чул глас на мъж – той говорел за живота си, а някои дори плакали.. мислейки си, че това е гласът на починалия Балтазар.

Но няколко минути по-късно вратите на олтара се отворили и самият човек се появил- жив и здрав. Реакцията на роднините била смесена – някои започнали да плачат още повече, други обвинили Балтазар в жестокост.

Експериментът му не срещнал ентусиазъм в мрежата, където го критикували за този начин на привличане на внимание. Обществеността била особено ядосана, когато научила, че майката на мъжа е в инвалидна количка и можела да получи инфаркт от новината.

Медиите се свързали и с мъжа, за да разберат мотивите за постъпката му. „Не исках хората да са тъжни. Просто исках да се преструвам, че съм умрял, а хората го изтълкуваха по свой начин. Исках да знам колко хора ще дойдат да се сбогуват с мен. Нямах намерение да разстроя, нараня или обидя някого, извинявам се на тези хора“, каза Балтазар.

Advertisement