Джим Кери: Когато погребваха татко, тайно сложих чек за 10 милиона в джоба му …

Джим Кери
Източник: Instagram/jimcarrey__

Джим Кери е духовен човек. Tой е привърженик на „закона на привличането“, който предполага, че положителните мисли генерират положителни преживявания и обратното.

Въпреки че няма научна подкрепа за тези твърдения, някои последователи на системите от вярвания на Новата мисъл (включително Кери) твърдят, че фокусирането върху позитивните мисли е подобрило качеството им на живот.

По време на разговор с Опра през 1997 г. Кери разкрива, че практикува техники за визуализиране. Той споделя: „Визуализирах как има режисьори, които се интересуват от мен и хора, които уважавах, ми казваха: „Харесваме работата ти“. Визуализирах неща, които исках… и нямах нищо по това време, но това просто ме накара чувствам се по-добре.”

„Карах към вкъщи и си мислех „Е, имам тези неща; те са някъде там, просто все още не ги държа, но те са там.“

Чекът

През 1990 година Джим Кери, разорен, неизвестен 28-годишен комик в Ел Ей, решава да напише чек на себе си: за 10 милиона долара.

„Написах си чек за 10 милиона долара за „извършени актьорски услуги“, дадох си пет години и сложих дата Деня на благодарността през 1995 г.“.

Но след това, точно преди Деня на благодарността през 1995 г., разбрах, че ще спечеля 10 милиона долара за „От глупав по-глупав“.

Кончината на баща му

Бащата на Джим починал през 1994 г, а дотогава актьорът вече носел четири години въпросния чек. Тогава на погребението актьорът пъхнал чека от портфейла си в ковчега на баща си. за да му благодари, че повярвал в мечтата на Джим.

Само няколко месеца след това Джим постигнал своя голям успех – за участие в комедията „От глупав по-глупав“ му дали хонорар от 10 милиона. 

„Случи се така, че баща ми почина, когато ми платиха първия наистина голям хонорар – 10 милиона долара.“ – разказва Джим Кери пред Лари Кинг.

„Изтичах до болницата, за да покажа на баща ми чека с този брой нули! За него това беше материализираното доказателство за успеха на неговия син. Погледна го и умря с усмивка.“

Advertisement