Молитва, която да четете всеки ден, за да пазите вас и близките от беди

молитва
Източник: Pexels

Често хората си задават въпроса: защо да се молим, да искаме нещо, ако Бог вече вижда от какво имаме нужда? Отговорът е прост: не е нужно да се молите, за да измолите нещо.

Да, в някои случаи можете да поискате конкретна помощ. Това обаче не трябва да бъде основата на молитвата. В края на краищата Господ никога не е бил помощно средство за успеха на определени земни дела.

Основното съдържание на всяка молитва трябва бъде предстоянието пред Бог, срещайки се с него един срещу друг. Необходимо е да се молим съвсем искрено и възможно най-редовно, за да бъдем в наистина божествено състояние: без безпокойство, болка, преструвки, светски грижи и човешка омраза.

По-долу ви представяме каква молитва трябва да се чете, за да укрепите вярата в по-светлото бъдеще и да дадете сила на себе си и близките.

Молитва-пазител в трудни времена

Когато се чувстваме зле и огорчени в душата, е необходимо искрено и от чисто сърце да произнесем следната молитва. Повтаряйте тези редове дори в светли времена, когато сте изпълнени с радост и щастие. Това ще създаде невидим „щит“ от различни неприятности и трудности. Обърнете се към Господ със следната молитва:

„Господи, стоя пред Теб без всякакво притворство. Моля Те да простиш всичките ми грехове. Искрено се разкайвам за стореното. В Твое име прощавам на всички, които ми причиниха зло. Отричам се от дявола и всичките му дела.

Отдавам Ти всичко свое. Аз, Господи Исусе, Те приемам като Господ Бог и Спасител. Излекувай ме, измени ме, укрепи тялото, душата и духа ми.

Ела и ме обгради, Господи, с Твоята любов. Изпълни ме със Святия Дух. Обичам Те, Исусе, и Те славям, Господи. Благодарен съм ти, ще те следвам всеки ден от живота си. Амин.

Мария, Майко Божия, всички ангели и светии, помагайте ми. Амин“.

Нека тази защитна молитва помогне на вас и на всички, които имат нужда от здраве, мир и любов.

Защо е важно да се молите

Понякога в молитвата не срещаме Бог. Не се отчайвайте или не се страхувайте от това. В крайна сметка, когато се срещаме с нов човек, не винаги намираме сили в себе си да се спуснем в дълбините на ума му, да преодолеем бариерите, които ни разделят. Следователно комуникацията често се ограничава до повърхностно ниво.

Същото е и с молитвата. Понякога човек чувства, че между него и Бога има глуха стена, че Той не го чува. Тук обаче трябва да се разбере едно важно нещо: тази преграда не е поставена от Господ, а по-специално от нас, с нашите греховни мисли и действия в миналото.

Ето защо е толкова важно да поискате прошка на зазоряване и по време на залез, да отидете на изповед и причастие, да се впуснете в библейските редове с цялата сериозност. И с течение на времето ще почувствате как ще стане по-лесно да живеете, мислите, говорите и дишате като цяло!

Помнете това всеки път, когато се подготвяте за молитва, и със сигурност ще влезете в контакт с Бога. Нека всяка дума се отразява в сърцето и душата ви – тогава животът ще се промени 100% към по-добро.

Advertisement
Фейсбук коментари