Многодетно семейство остана без дом след пожар

многодетно-семейство
Снимка: btvnovinite.bg

Многодетно семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след пожар.

Бременната в деветия месец жена, заедно с двете си деца и съпруга си се спасили на косъм от огъня.

По думите на Петър и Константина Димитрови, пожарът е тръгнал от комина. „Реагирахме на момента, загасихме печката, два пожарогасителя се изсипаха в зоната на пожара. Мислех си, че ще задуша ядрото, за да не се разпространи. Пожарът обаче се разпространяваше с огромна сила”, каза Петър.

Семейството сподели, че не са успели да спасят нищо от покъщнината си. Останали са само с дрехите на гърба им. Сега живеят при сестрата на бременната Константина. „Не сме на улицата, много бързо приятели, познати и съседи реагираха – успяха да ни дадат дрешки за децата. И нас ни облякоха, дори имаме дрешки за малкия човек, който чакаме всеки момент”, сподели жената.

Петър е пилот в Авиобаза „Граф Игнатиево”, семейството очаква да получи жилище от военните.

изгоряла-къща
Снимка: btvnovinite.bg

Изгорялата къща е почти нова, строена е около 2 години, а семейството се е настанило в нея през лятото на миналата година. Тя е ипотекирана и застрахована.

„Къщата е с дървена конструкция и не подлежи на ремонт, защото конструкцията е компрометирана, всичко е срутено до основи – няма стени, подове, тавани”, каза още Петър.

Съседите на многодетното семейство заявиха, че къщата е изгоряла за минути. Кметът на с. Брестник заяви, че се събират средства и електроуреди от първа необходимост.

Ако искате да помогнете на семейство Димитрови, можете да дарите средства на следната сметка:

Константина Емилова Димитрова

УниКредит Булбанк

IBAN BG05UNCR70001520697983

Източник: btvnovinite.bg

Advertisement
Фейсбук коментари