Смъртта на 8-годишно момиченце отприщило верига от добрини

8 годишно момиче

Несломимият дух на това 8-годишно момиче от щата Колорадо, което починало от рак на костите, продължава да вдъхновява огромно количества хора, правещи добро в нейна памет.

Страшната диагноза остеосаркома била поставена само няколко седмици преди смъртта й. Мади Грейлъс била едно от 6 деца в семейството на Браян и Джесика. Родителите си спомнят, че тя било много любопитно, енергично и мъдро за годините си дете. Тя живяла много съсредоточено и жадно казват те.

Но повече от всичко си спомнят за нейната добрина. Джесика разказва: „Мади беше едно от най-добросърдечните същества на света и го казвам не защото съм нейна майка“.

Мади искала всички да бъдат щастливи, на никой нищо да не липсва и никой да не е обиден. Така, малко преди смъртта си, тя казала, че иска да направи нещо добро. Оказва се, че нейното желание се сбъднало!

В спомените си майката на малката Мади представя живота й Ето тук тя прегръща мама и тати, опитвайки се да ги утеши след неуспешен ден. Ето тук с лекота завързва нови приятелства. Ето тук отива до седящо само момче на игралната площадка, за да го ободри. А ето тук храбро защитава новото дете, което е дошло в класа й. Тя има много обострено чувство за справедливост и не може да понесе някой да обижда друг.

Днес в интернет има хаштаг – #MaddysMightyMinions (Силните миньони на Мади)- в който хора от цял свят отбелязват направеното добро и така Джесика и Брайън виждат, че пореден път последното желание на дъщеря им се е сбъднало!

момиче-рак

Брайън с бучка в гърлото си спомня: „Тя никога не е обидила никого. Когато видеше, че някой е тъжен или страдащ, бързаше да стопли душата му“.

Най-удивителното е, че момичето е успяло да отприщи огромен бумеранг на доброто и сега много последователи правят дарения, неочаквани изненади и подаръци по цял свят. И не е важна стойността на подаръка, а това, което дарява той в душите на хората! Майката на Мади казва, че дъщеря й би била щастлива да разбере по какъв чудесен начин се е сбъднала мечтата й.

Тя удивително напомня на момчето от филма „Предай нататък“. Всяка постъпка в нейна памет значи много за семейство Грейлъс, но най-много са запомнили два случая:

– Имаше такъв случай – казва Браян – Когато един човек платил сметката на стоящия пред него. Не е много, нали? Но този човек се оказала жена, чийто мъж бил тежко болен. И тои „подарък“ й трябвал много.

– А имаше и още един – добавя Джесика, – когато човек видя в интернет снимка на дъщеря ни и внесе голяма сума дарение за детска болница. Имаше такива, които дариха на приюти за животни, научайваки, че Мади обичаше животинките.

Advertisement