Дядо ми е на 90 години и не минава обяд без да хапне резен сланина

Дядо ми е вече в деветото си десетилетие, но на здравето му може само да се завижда. Дядо не седи със скръстени ръце и винаги се опитва да прави нещо по къщата. На сутринта се събуждате, а той вече бърника в градината или чисти обора за добитък. Винаги намира какво да прави. Според моя дядо тялото ни се износва с годините и е важно да забавим този процес възможно най-дълго. Основното му правило за младост на тялото и духа е физическа активност и резен солена сланина за обяд. Още повече, че я осолява сам. Прави я много ароматно, мека и много нежна. Както дядо ми обича да казва: - Ако няма сланина на масата, значи не сте обядвали и сте загубили много. Много възрастни хора започват да са по-придирчиви към много продукти. От една страна, това е правилно, не всички продукти са полезни за тялото, но от друга страна, ако няма противопоказания и лекарят не забранява тези продукти да се консумират, защо да ги отказвате. Много хора обичат сланината и не само защото е много вкусна, но се смята и за отличен източник на енергия. Този продукт съдържа основни витамини и мастни киселини, които спомагат за възстановяването на мозъчните клетки и нервните клетки, изтъняват плаката в кръвоносните съдове, имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, премахват холестерола от кръвта и подмладяват клетките. Тези, които смятат, че не се препоръчва да се яде свинска мас в по-напреднала възраст, грешат. Хората, които редовно ядат поне малко парче сланина, значително намаляват риска от инфаркт и инсулт. Ето защо, ако вашият лекар не ви е забранил този продукт, включете го в режима си. И ще посрещнете старостта с бистра глава и добро здраве.
Изображение от master1305 на Freepik

Дядо ми е вече в деветото си десетилетие, но на здравето му може само да се завижда. Дядо не седи със скръстени ръце и винаги се опитва да прави нещо по къщата. На сутринта се събуждаш, а той вече бърника в градината или чисти обора за добитък. Винаги намира какво да прави.

Според моя дядо тялото ни се износва с годините и е важно да забавим този процес възможно най-дълго. Основното му правило за младост на тялото и духа е физическа активност и резен солена сланина за обяд. Още повече, че я осолява сам.

Прави я много ароматно, мека и много нежна.

Както дядо ми обича да казва:

– Ако няма сланина на масата, значи не сте обядвали и сте загубили много.

Много възрастни хора започват да са по-придирчиви към много продукти.
От една страна, това е правилно, не всички продукти са полезни за тялото, но от друга страна, ако няма противопоказания и лекарят не забранява тези продукти да се консумират, защо да ги отказвате.

Много хора обичат сланината и не само защото е много вкусна, но се смята и за отличен източник на енергия.

Този продукт съдържа основни витамини и мастни киселини, които спомагат за възстановяването на мозъчните клетки и нервните клетки, изтъняват плаката в кръвоносните съдове, имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, премахват холестерола от кръвта и подмладяват клетките.

Тези, които смятат, че не се препоръчва да се яде свинска мас в по-напреднала възраст, грешат. Хората, които редовно ядат поне малко парче сланина, значително намаляват риска от инфаркт и инсулт.

Ето защо, ако вашият лекар не ви е забранил този продукт, включете го в режима си. И ще посрещнете старостта с бистра глава и добро здраве.

Advertisement