Двойката се радвала на новородените си близнаци. Но лекарят им казал нещо притеснително

близначки със синдром на Даун
Източник: YouTube

Със сигурност е шокиращо да чуете насред болница думите „Много съжалявам“ от лекар с каменно изражение. Обикновено, когато чуете тези думи, вътрешно ще се подготвите да научите нещо, което може да промени живота ви завинаги.

Преди няколко години Мат и Джоди Пари чули точно тези думи в болницата. И сърцата им спрели. 

Въпреки че двойката очаквала дете за втори път, те все още били нервни от новата бременност, Двамата вече имали син, а сега очаквали да се появят на бял свят и две ангелчета близначки.

Преди да се роди синът им Финли двойката преживяла и спонтанен аборт. Ето защо третата бременност протичала под строгото наблюдение на лекарите. Негативният опит предизвиквал безпокойство сред лекарите, но до момента на раждането нямало повод за вълнение.

Жената обаче претърпяла тежко раждане и след няколко часа, когато бебетата били отнети от нея, те чули тревожни думи.

Докторът ги извикал и казал две думи, които разбили света им на пух и прах – „Много съжалявам“.

Като чули това, Мат и Джоди били зашеметени. Лекарят им обяснил, че сестрите им близначки, Абигейл и Изабел, са били диагностицирани със синдром на Даун.

Абигейл и Изабел
Източник: Facebook/JodiParry

Начинът, по който докторът им съобщил новината, не бил много професионален. Той използвал такива думи, сякаш диагнозата прозвучала като присъда.

Младото семейство достойно приело този удар на съдбата. Но последвал следващият. След задълбочен преглед лекарите установили глухота на едното ухо при едното бебе и сърдечно заболяване при другото.

„Чувствах се разбита. Не знаех как да отглеждам деца с такова заболяване, нямах представа дали могат да живеят пълноценен живот“, спомня си майката.

Двойката така се радвала на новородените си близнаци. Но лекарят им казал нещо притеснително
Източник: Facebook/JodiParry

За съжаление, никой от болницата не дошъл при родителите, за да им помогне и да им даде информация или съвети за синдрома на Даун.

Нито някой им обяснил, че петчленното им семейство може да бъде щастливо и да живее живот като всички останали.

Заради това майката Джоди и бащата Мат били много уплашени в началото.

Те не знаели дали момичетата им някога ще проходят, ще проговорят или ще завършат училище.

Въпреки това младата двойка не се отказала и насочили всичките си усилия към отглеждането на момичетата.

Джоди Пари
Източник: Facebook/JodiParry

Днес момичетата вече са на 6 години. Те живеят пълноценен живот и практически не изостават от връстниците си в развитието.

Шест години по-късно момичетата показали колко грешал лекарят и всички хора, които са били предубедени към това семейство.

По-големият брат участва активно в живота на Абигейл и Изабел.

„Ако сега видя същия този лекар, щях да му покажа децата си. Щеше да се увери, че момичетата са напълно нормални. Все още не мога да забравя думите му“, казва таткото Мат.

„И до днес не разбирам какво е имал предвид лекарят. Бих искала да се срещна с него днес и да го попитам защо каза това.“, казва пък Джоди, продължавайки:

„Не бихме заменили Абигейл и Изабел за никой друг на света. Те радват и усмихват всички.“

Двойката планира да изпрати дъщерите си в общообразователно училище. Семейство Пари е уверено, че Абигейл и Изабел ще станат добри хора и пълноправни членове на обществото.

близначките Абигейл и Изабел
Източник: Facebook/JodiParry

Само вижте това семейство, може ли някой да каже, че не са щастливи?

Историята на Мат и Джоди още веднъж доказва, че никога не трябва да се предавате. Винаги трябва да се надявате на най-доброто, но и да полагате достатъчно усилия, за да се сбъдне.

Можем да научим нещо важно от тях: можете да бъдете по-щастливи, отколкото си мислите, дори ако положението ви не се вписва в дефиницията на някой друг за идеал.

Надяваме се, че успехът ще продължи да съпътства тези близнаци във всяко едно от начинанията им.

Advertisement