Защитете децата си с тази молитва! И те ще усетят помощта ви дори от разстояние

Защитете децата си с тази молитва! И те ще усетят помощта ви дори от разстояние

Родителската подкрепа е много важна и нашите деца имат нужда от нея.

Всяко дете се нуждае от закрилата и покровителството на своите родители. Ето защо майчината молитва е много важна.

За да я осигурите, не е нужно да търсите конкретно място или да чакате определен празник. Просто трябва да помолите Всевишния за благото на вашите деца.

Молитвата трябва да идва искрено от душата ви и да бъде искрена естествено. Помогнете на децата си в трудни моменти – те наистина имат нужда от родителска подкрепа, вяра и любов…

Молитвата е начин на живот. Човек на молитвата остава в молитва двадесет и четири часа на ден. Той спи в молитва. Сънят му е вид молитва. Той като че ли спи в прегръдките на Бога, а когато се събуди, той се събужда в Бога. И първото нещо, което идва при него, след като се събуди, е благодарност, абсолютна благодарност.

Той ходи в Бога, той диша Бог. Целият му ден е непрекъсната молитва. Молитвата става фон на неговия живот, основа на неговото битие, плът на неговото съществуване. Каквото и да прави, молитвата продължава.

Молитвата не е качество, не е повторение на заучени фрази, не е рецитиране, не е декламиране. Молитвата е невидимото присъствие на Бог.

Можете да сте навсякъде, да вършите каквато работа искате, но дълбоко в себе си човекът на молитвата продължава да се покланя на Бог: молитвата продължава, благодарността продължава. Понякога молитвата се проявява, понякога тече в дълбините на сърцето.

Молитвата е начин на живот, тя не е задължение, а молба; не подчинение и не принуда, не е средство за притежаване и манипулиране на Бог. Молитвата и исканията за нещо са несъвместими. Можем да искаме, но не и да изискваме. Можем да питаме, както малко дете пита майка си. В него няма взискателност; той е безпомощен, той е зависим. Той просто пита.

Молитва за защита на децата към Пресвета Богородица

Пресвета Богородице!
На кого друг подир Бога да препоръчаме нашите деца, ако не на тебе, всемощна защитнице на християните и скора помощнице във всяка нужда?

Приеми, небесна Царице, под твоя закрила нашите чеда и бъди им ти майка, Майко Божия!

Пази ги от всяко душевно и телесно зло, изпроси им да останат през целия си живот в благодат и милост пред всеблагия Бог, да успяват във всяко добро и полезно начинание и никога да не униват в пътя на истинския и честит живот, съгласен с волята на твоя възлюбен Син, нашия Господ Иисус Христос.

И така, с хвалебни песни на благодарност, всякога да те прославяме, небесна защитнице, и да възпяваме всесветата и всемогъща Троица, Отец и Син и Свети Дух! Амин!

Advertisement