Две кученца попаднали в яма с кобра. 48 часа по-късно се случило нещо невероятно

Две кученца попаднали в яма с кобра. 48 часа по-късно се случило нещо невероятно
Източник: YouTube

Това, което вярваме, че отличава хората от животните, е способността ни да разсъждаваме, да използваме езика и способността да чувстваме и изразяваме различни емоции и въпреки че е вярно, че животните всъщност също могат да изпитват много емоции.

Това е доказано многократно и тази история, която идва от Пенджаби, Индия, е още един пример.

Един ден две бездомни кученца се залутали и загубили майка си. Палетата случайно паднали в кладенец. Ямата била много дълбока и те не можели да излязат сами. А там, в ямата, имало огромна кралска кобра.

Доста неприятно, защото всички смятали, че змията ще убие кученцата, но за изненада на мнозина се случило точно обратното.

Кобрата останала до кученцата, за да се увери, че няма да се озоват в по-опасната част на кладенеца.

Кученцата останали там в продължение на 48 часа  преди стопанинът им да ги намери.

Човекът погледнал надолу в кладенеца и се уплашил много. До двете кученца седяла кралска кобра! Учудващо обаче, змията не ги заплашвала  по никакъв начин. Напротив, сякаш ги предпазвала от опасните страни на кладенеца, които били пълни с вода.

В крайна сметка кученцата прекарали общо 48 часа в ямата. Когато най-накрая пристигнала помощ от властите, кобрата изпълзяла от другата страна на кладенеца встрани от пътя. Кученцата изобщо не са пострадали, а змията била отведена в гората и освободена.

Това смаяло мнозина и показало на всички, че животните наистина имат способността да се застъпват едно за друго, когато е необходимо.

Advertisement