Да не повярваш! Жена израждала тризнаци 38 дни!

тризнаци

Тази украинка станала истинска знаменитост, не само в своята страна, но и извън нейните предели. Елена Седова чакала тризначки и, научавайки за това, мъжът й я изоставил, като решил, че не може да се справи. Но жената не се отчаяла, тя много мечтаела за тези момиченца.

украинка-тризнаци

Внезапно на седмия месец от бременността лекарите заподозрели, че се случва нещо лошо и хоспитализирали Елена. Девойката получила конктракции и след известно време се появила Ликерия.

„Ликерия лежеше отдолу, а двете бебета в корема бяха разположени над нея — объяснява Елена, — под тежестта им тя се появи на бял свят“. Тя тежала по-малко от килограм, състоянието й било критично.

Недоносеното бебе било сложено в инкубатор, където неонатолози постоянно следеили показателите й, а в родилната зала персоналът очаквал следващите бебета, предполагайки, че те ще бъдат още по-малки от Ликерия. Изобщо не било ясно дали ще оцелеят…

Но контракциите на Елена спрели. По правилата в такива случаи контракциите трябвало да бъдат стимулирани, но лекарите решили да наблюдават ситуацията. Изминал ден, два, седмица…. По-голямата сестра чакала другите две в инкубатора, постепенно подобрявайки се и качвайки килограми.

родилка-с-бебе

В цялата невероятна ситуация Елена износвала двете момичета в продължение на 38 дни! Този рискован ход си струвал: Злата и Стефания се родили силни и здрави и по нищо не отстъпвали на Ликерия.

Знаейки за неособено цветущото финансово положение на Елена, властите, заедно с доброволци, й помогнали с жилище и храна за бебетата. Елена е благодарна на целия персонал на болницата и на всички отзивчиви хора, които, научавайки за нейната исстория, не останали равнодушни.

Advertisement
Фейсбук коментари