Момче станало баща на 13 години. Вече е на 26 и ето как се развил животът му:

Момче-станало-баща-на-13-години.-Вече-е-на-23-и-ето-как-се-развил-животът-му

За раждането на дете, по правило, двойките се подготвят с цялата си отговорност. За мъжа бащинството е сериозна стъпка, която той обикновено предприема в съзнателна възраст, когато е постигнал много и е готов да даде на детето всичко, от което се нуждае.

Има обаче ситуации, когато младите хора започват твърде рано да са сексуално активно, но забравят за предпазните средства. Преди 10 години световната общност беше поразена от историята на британска двойка, които станаха родители непълнолетни.

Как 13-годишен англичанин станал баща 

Алфи Патън бил на 13, приятелката му Шантел Стидман била едва на 15.Тийнейджърите започнали да се срещат и когато разбрали за бременността, било твърде късно.

Историята за тийнейджърите гръмна по целия свят, но има слухове, че те са получили такава популярност благодарение на родителите си. Младите баби и дядовци решили, че появата на бебе е чудесен начин да спечелят добри пари. Журналистите плащали значителни суми за всяка снимка на младата двойка или интервю с тях.

момче-станало-баща-на-13-години

Естествено, натискът върху момчето и момичето се отрази негативно на душевното им състояние. Все пак да станеш родител на толкова крехка възраст не е никак лесно.

Докато връстниците им гонели усилено топката по футболното игрище, учели, живеели нормалния живот на тийнейджъри, Алфи и Шантел трябвало да сменят памперси, да се будят нощем, да се разхождат с количка и да се грижат за бебето. Как живее един млад татко, който сега е на 23 години?

Тежестта на славата 

През 2009 г. новината за 13-годишно момче, което скоро ще става баща, и 15-годишно момиче, бъдеща майка, гръмна по целия свят. От кориците на списанията и телевизионните екрани децата гледали обектива объркано, като все още не осъзнаваха какво ги очаква в бъдеще.

Когато се родило прекрасно момиченце, снимките на младия татко, гледащ нежно дъщеря си, докоснаха сърцето на обществеността. Те нападали предимно родителите на тийнейджъри. Според мнозина родителите са отговорни за всичко случило се. Трябвало да просветят децата си, но не го направили.

млад-баща

Родителите на момичето обаче отрекоха вината си. Те казали пред репортерите, че са научили за бременността, когато дъщеря им е имала забележимо коремче. До този момент Шантел внимателно криела състоянието си от мама и татко. Нямашлиизход, било твърде късно за прекъсване на бременността и родителите се примирилли, че скоро ще станат млади баба и дядо.

Бащата Алфи си спомня колко трудно му е било психологически да издържи натиска на обществеността и медиите. Журналистите преследвали младия баща, задавали трудни въпроси, опитвали се да събудят чувство за вина у тийнейджъра.

За Алфи било трудно да намери подходящите отговори, защото бил само на 13 години. Едно момче без образование и житейски опит трябвало  да разкрива подробности от живота си, да се оправдава и това несъмнено се отразило на психическото му състояние.

Когато бебето се роди, бащата не я оставил за нито миг. Можел да се възхищава на новороденото с часове, да го носи на ръце, да се люлее и да му говори. Алфи дори решил да започне работа, за да не се нуждае дъщеря му от нищо, но родителите му разубедили и обещали, че ще подкрепят семейството финансово.

Как завършила историята на младия татко

Алфи-Патън

Изглежда, че младият човек изпитал радостта от бащинството и след това само се наслаждава; на това прекрасно чувство. Но финалът на историята изобщо не е толкова розов, колкото може да си представи човек.

Майката на Алфи започнала да се измъчва от съмнения дали синът й наистина е биологичният баща на бебето. Когато направили ДНК тест, се оказа, че сърцето на майката ненапразно бие тревога. Бащата на момичето било гаджето на младата майка Тайлър Байкър. Той станал инициатор цялата отговорност да се прехвърли върху неопитния тийнейджър Алфи.

Когато младият баща разбрал, че момичето не е негова дъщеря, изпаднал в депресия. Алфи не искал да излиза от вкъщи, защото бил известен герой и на улицата го сочели с пръст. Но пресата бързо загубила интерес към момчето и след няколко години той вече успял да се възстанови от удара и да започне да живее пълноценен живот.

Днес Алфи е на 26 години. Естествено, той прекратил връзката си с Шантел. Той все още няма деца и не планира да става баща в близко бъдеще. Алфи казал пред репортери, че не е готов на своята възраст да създаде семейство и да има деца.

Advertisement