Пророчествата от Фатима. На 13 май 1917 г. Богородица се явила на три овчарчета

Пророчествата от Фатима. На 13 май 1917 г. Богородица се явила на три овчарчета

През 1917 г. се случва истинско чудо. Божията майка се явява в Португалия.. Това често се случва, когато Богородица иска да каже нещо важно на хората.

Това се случило точно в периода между пристигането на Ленин в Русия и завземането на властта от болшевиките. На 13 май две момичета и едно момче се разхождали край град Фатима и пасели овце. Това били 10-годишната Лучия, 9-годишната Хасинта и 7-годишният Франсиско.

За тях било удивително да гледат как „Дамата“ се спуска от небето в блестящи бели дрехи буквално на 1,5 метра от тях. Тя била, както разказват, по-бяла от първия сняг, държала броеница и от нея излизала необичайно бяла светлина. Тя ги помолила да идват на всяко 13-то число от месеца през всичките 6 следващи месеца и да се молят ежедневно. На 7-ия месец тя ще се яви за последно.

„Дамата“, както я нарекли, казала, че молитвите са угодни на Бога, че ще трябва да страдат за тези, които оскърбяват Бога. На въпроса: „Коя е Тя и какво е в нейната власт?“ Богородица просто казала: „Дайте на Бога това, което имате, не се страхувайте от събитията, които могат да се случат в живота ви“.

Те попитали за две момичета, които наското били починали. Богородица казала, че едната е в рая, а втората е в чистилището до втория Божи съд.

След този инцидент децата дори не можели да говорят помежду си, не казали на никого за този инцидент, всяка дума помежду им била като че ли тежест за тях. Печат на някакво мълчание, както казали, сякаш бил запечатан на устните им.

Трите пророчества от Фатима

Първото нещо, което тя показала на децата, било мъчението на грешниците в ада. Това била призив към покаяние. И в същото време първата тайна на Фатима.

Дева Мария ни показва огромно море от огън, което изглежда, че е под Земята. В този огън са потопени (гмурнати) демони и духове в човешка форма, като прозрачни горящи въглени, целите почернели или блестящи като бронз, плуващи в пожара, които се издигат във въздуха чрез пламъци, излизащи от тях, огромни облаци от пушек и после се спускат като искри в огромен пламък, без никаква тежест или баланс. Те издават жестоки крясъци и стонове на болка и безнадеждност, които ни ужасяват и плашат и ни карат да треперим от страх.“

Второто пророчество е свързано с предсказването на Втората световна война и възходът на комунизма, като Богородица казала, че Русия трябва да намери отново пътя към вярата, за да има мир.

По-късно тя казала, че ще вземе две от децата, което се и случило, те умрели от испански грип, а Лусия доживяла до дълбока старост, станала монахиня и се отдала на Бог.

Третото пророчество

Третото пророчество така и не е оповестено. През 2000 г. бе публикувано част от него, но той само разочарова християните и предизвика повече въпроси, отколкото отговори.

Сестра Лусия, която умира през 2005 г., казва, че не е сигурна, че Господ иска тя да го разкрие. Според някои пророчеството е свързано с покушението срещу папа Йоан Павел Втори. То се случи точно на 13 май 1981 г.

Но защо тогава Ватикана не публикува предсказанието веднага след покушението? И наистина ли това е всичко, което Дева Мария е предала на децата си? Много католици все още вярват, че Светият престол е разкрил само част от пророчеството. И най-лошото тепърва предстои.

Говори се, че Третата тайна на Фатима се състои от две части. Първата е представена на обществеността, но втората все още се пази в тайните архиви на Ватикана. Твърди се, че в него Лусия Сантос предупреждава за ужасна трагедия, която е на път да се случи.

Предполага се, че класифицираната част от съобщението може да говори за Трета световна война или падането на Светия престол.

Advertisement