Жена в Еквадор неочаквано оживя по време на погребението си (видео)

Жена в Еквадор неочаквано оживя по време на погребението си (видео)
Източник: Скрийншот: AP video

Сега, според поверието, ще доживее до 100 години.

„Мъртва“ жена оживя на собственото си погребение няколко часа след като смъртният акт беше издаден на семейството й.

76-годишна жителка на град Бабахойо починала от сърдечен арест. Роднините получили свидетелството за нейната смърт в ръцете си. Погребението обаче не се състояло.

Бела Монтоя била доведена в медицинско заведение в Бабахойо на 9 юни, когато казала на собствения си син, че не се чувства добре. 3 часа след хоспитализацията обаче лекарите съобщили на младия мъж, че майка му е починала.

Според информацията причината за „смъртта“ е спирането на сърдечно-дихателната система, настъпило поради необясним проблем с притока на кръв към мозъка.

Както разказал синът, майка му наистина страдала от хипертония и имала проблеми със сърцето.

В 14:00 ч. жената била поставена в ковчег, а синът й успял да уреди погребението. Няколко часа по-късно, в 18:30, ковчегът бил отворен и мъжът забелязал, че майка му диша.

Жената била полужива, задушаваща се, но все още неумряла, затова те отново започнали да я спасяват.

Жената била откарана по спешност в спешното отделение. Сега тя е на апаратна вентилация, но сърцето й, според лекарите, работи стабилно. Тялото също реагира на стимули, така че лекарите изразяват плаха надежда за възстановяване.

Синът на Бела Монтоя се надява майка му да се възстанови.

„Майка ми е на кислород. Сърцето й е стабилно. Докторът я ощипа за ръката и тя реагира; казват ми, че това е добър знак, защото означава, че реагира бавно“, споделя той.

Но жителите на град Бабахой, където се случи тази история, настояват за разследване на инцидента. Как е възможно лекарите да не забележат, че жената е жива? Ами ако тя беше погребана жива?

Advertisement