Чудесната промяна на бебе-орангутан, намерено „мумифицирано“ в кутия (видео)

Чудесната промяна на бебе-орантгутан, намерено
Гито страдал от тежък случай на краста, когато бил намерен от спасителните екипи. INTERNATIONAL ANIMAL RESCUE

Това е историята на Гито – малък орангутан, който загубил майка си заради бракониери и бил оставен в картонена кутия да умре. Когато го намерили, спасителите на Гито смятали, че не е жив, защото приличал на мумия. Нямал косми по тялото си и кожата му била разранена.

Твърди се, че някой го е купил за 30 долара преди да го остави сам под слънцето.

„Първоначално помислихме, че е мъртъв“, написаха от организацията за защита на животните International Animal Rescue на своя уебсайт. „Ръцете на Гито бяха скръстени като на труп върху малкото му тяло и той изглеждаше почти мумифициран в картонения си ковчег. Гито почти нямаше косми по тялото си, а кожата му беше сивкава и се лющеше от саркоптоза. Постоянният сърбеж и болка трябва да са били мъчителни.“

Гито бил откаран в най-близката ветеринарна клиника, която била на около девет часа път и ветеринарите трудно разбраха как той все още е жив. Този сладък орангутан се оказал боец и те били готови да направят всичко по силите си, за да му помогнат да остане жив.

Гито бил излекуван от тежката кожна инфекция, от която страдал. Орангутанът страдал и от тежка дехидратация, недохранване и диария, причинени от липсата на подходящи грижи.

Той също така бил обгрижен с много любов, прегръдки и целувки, нещо, което никога преди не бил чувствал, защото майка му не била до него.

С времето Гито ставал все по-силен и по-силен. Той върна оранжевата си коса и започнал да се чувства комфортно сред хората. 

След спасяването си сладкият Гито бил включен в програмата за рехабилитация на Международната организация за спасяване на животни.

Той ще остане под грижите на организацията няколко години, общувайки с други орангутани и усвоявайки умения, които ще му трябват, за да оцелее в дивата природа. Ако успее, ще бъде пуснат в защитена гора.

 

Гито е научен как да търси храна и как да се катери по дърветата.

„Животните страдат и умират поради систематичното унищожаване на тропическите гори, предимно за производство на палмово масло“, казва Лис Кий, комуникационен мениджър на спасителния център, пред The Dodo.

Advertisement