Бездомникът засвирил на улично пиано и всички замлъкнали. Това променило живота му (видео)

Бездомникът седнал на улично пиано и всички замлъкнали. Това променило живота му (видео)
Източник: Mashable/YouTube

Един от най-красивите аспекти на живота е, че всички сме уникални по свой начин. Всички правим всичко възможно, за да се справяме в живота и въпреки това никога не знаем накъде ще ни отведе пътят, какви обрати и завои може да предприеме.

Затова не трябва да съдим някого въз основа на външния му вид. Никога не знаете през какво е преминал или през какво преминава един непознат. Нито знаете обстоятелствата, които са го довели до мястото, на което е сега.

Случаят с Доналд Гулд е перфектен пример за това и история, която е достатъчно вдъхновяваща, за да стане холивудски сценарий…

През 2015 г. той привлякъл общественото внимание, след като Mashable публикува видео на него как свири на пиано по улиците на Флорида.

Въпреки неизмития си външен вид, дълга, рошава брада и скелетна фигура, Даниел криел талант, който бил невъзможен да се пренебрегне.

Историята на живота му била доста трагична, той решил да се обърне към наркотиците и в крайна сметка да свърши на улицата.

Твърди се, че Даниел е учил музикална теория в университета Spring Arbor. През 1998 г. обаче бившият морски пехотинец губи съпругата си и попечителството над сина си.

Низходящата спирала била завършена, когато развил наркотична зависимост, и мрачните перспективи за бъдещето му не оставили много място за надежда.

Тогава един ден той бил заснет да свири на пиано на улицата. Бездомният бивш морски пехотинец свирел кавър на хита на Styx от 1977 г. Come Sail Away, зашеметявайки минувачите.

Мелодията е доста сложна и очевидното умение на Даниел на пианото не пасвало на разчорления му външен вид.

Въпреки това не може да се отрече дарбата, която притежава. Клипът на импровизираното изпълнение на Даниел натрупало зашеметяващите 45 милиона гледания в YouTube и се оказал негово спасение.

Според репортажите, на името на Даниел била създадена страница в GoFundMe, която бързо натрупа $40 000 дарения. След това Даниел успял да посети рехабилитационен център и да върне живота си в релси!

След като станал „чист“ той възстановил и отношенията със сина си.

Вижте  изпълнението и трансформацията на Даниел във видеоклиповете по-долу:

Историята на Даниел е достатъчна, за да предизвика сълзи в очите ни! Каква вдъхновяваща фигура. Желаем му успех.

Advertisement