Бездомни кучета дошли на погребението на добра жена, която ги хранела

кучета дошли на погребение

За кучетата хората са нещо като център на тяхната вселена. Целият им свят е изграден и се върти около това кого смятат за свой стопанин. Тяхната лоялност към този човек е просто отвъд границите и вярата им в него е непоклатима.

Маргарита Суарес живеела в мексиканския град Мерида и била известна с голямото си и добро сърце. Тя редовно хранела бездомни котки и кучета. И броят на тези животни бил десетки.

През живота си тя била известна с добротата си към всякакви животни и всяка сутрин хранела бездомните кучета и котки, които се появявали пред дома й.

За нея се знаело и че вземала торба с храна със себе си, когато излизала, за да може да помага и на други бездомни животни, които срещне.

За съжаление Маргарита внезапно напуснала нашия свят, оставяйки да скърбят много хора, които й били много скъпи, както и нейните любими бездомни кучета.

Бездомни кучета дошли на погребението на добра жена, която ги хранела
Членовете на семейството били изумени, когато кучетата внезапно се появили в погребалния салон, където се съхранявало тялото на Маргарита

Членовете на семейството били изумени, когато кучетата внезапно се появили в погребалния салон, където се съхранявало тялото на Маргарита.

Служителите в погребалния дом отрекли да познават животните и казали, че никога преди не са ги виждали.

Маргарита Суарес
Добротата на Маргарита Суарес не била забравена от нейните благодарни питомци.

Осъзнавайки, че животните са дошли да почетат Маргарита, хората позволили на кучетата да влязат и те легнали мирно на пода до ковчега на жената. Те сякаш скърбели заедно с всички присъстващи.

В деня на погребението кучетата дори образували процесия зад катафалката и след това се върнали в погребалния дом.

Те си тръгнали едва когато тялото на Маргарита било подготвено за кремация.

„Те продължаваха да лаят и да махат с опашки. Изглежда, че искаха да кажат последно сбогом на тази добра душа “, казва дъщерята на Маргарита Патриция.

Дори птичките долетели да се сбогуват с тази, която била така добра с тях.

Животните никога не забравят добротата!

Advertisement