Животно било открито окаяно и с ужасно сплъстена козина. Но го преобразили (видео)

Животно, открито от полицията, било окаяно и с ужасно сплъстена козина (видео)
Източник: Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center

В края на 2016 г. изоставена и пренебрегвана котка била открита от зоо активист. Козината й била толкова сплъстена, че се била превърнала в дредове. Козината на котката била толкова сплъстена, че приличала на огромна тарантула.

По-късно спасителите работели извънредно, за да обръснат два килограма от козината. Котката се влошила до това състояние, след като собственикът й бил приет в старчески дом, тъй като страдал от болестта на Алцхаймер.

Приютът и центърът за диви животни за спасяване на животни в Питсбърг, Пенсилвания публикува снимки на нещастната котка.

От центъра заявили: „Тази бедна котка беше докарана в нашата клиника вчера, след като стопанинът й трябвало да се премести в старчески дом. Тя страдала от тежко сплъстяване, което било пренебрегвано от години. Нашият медицински екип обръсна килограми сплъстена козина от тялото й и няма нужда да казвам, че тази котка се чувства много по-добре сега!“

подстригване на котка
Източник: Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center

Бедното животно най-накрая свалило тежестта от гърба си.

Котката Хиди била спасена от Пол Ръсел, далечен роднина на стопанинa. Ръсел също така бил спасил и друга котка, след като възрастният мъж бил твърде болен, за да се грижи за животните си.

спасена котка
Източник: Western PA Humane Society

Толкова се радваме, че някой е забелязал това бедно животно в нужда и не си е затворил очите, а е проявил състрадание.

Промяната на тази котка вижте във видеоклипа по-долу.

Advertisement