Аз съм онколог. И ето какво бих направил, ако ми поставят диагноза „рак“

Аз съм онколог. И ето какво бих направил, ако ми поставят диагноза
Източник: Unsplash/ Sander Sammy

Известният в САЩ лекар и учен Марк Хаймън написал статия за това както да правите, ако ви открият рак.

„Марк, какво би направил, ако те диагностицират с рак?“ – такъв въпрос ми зададе неочаквано преди дни един приятел.

Страшно е да се разбере, но днес се сблъсквам с рак при своите пациенти практически всеки ден, болестта не подмина дори близките ми. Днес, като цяло, медицината има коренно неправилен подход към лечението на онкологичните заболявания.

Грешката на подхода е в това, че се опитваме да действаме прекалено праволинейно: да го горим, да го облъчваме с радиация, да го изкореняваме с химиотерапия, но цялата тази борба е със следствието, а не с причината.

Много специалисти от областта на онкологията твърдят, че причината за възникването на рака се намира в дисбаланса на енергийната система на организма. Болестта се промъква постепенно, точно затова много хора, живеещи с рак, са в неведение.

С други думи, ракът е резултат от неправилен начин на живот.

Но какво да се направи? Да го промените. Оказва се, че при определени условия имунната система сама може да открие клетките на рака и да се избави от тях. така че с увереност може да се каже, че здравословният начин на живот служи като отлична профилактика срещу рака, а също така помага да се избавим от вече съществуващия.

1. Бих спрял да ям захар

Захарта стимулира растежа на ракови клетки и способства развитието им. Средностатистическият американец, например, на година употребява до 70 килограма захар и около 66 кг брашно. Впечатляващо количество.

За предотвратяване развитието на рак или поне да го държите под контрол, трябва да се придържате към диета и да контролирате своето ниво на инсулин.

Бих се хранел с максимално свежа, естествена и полезна храна, бих свел до минимум потреблението на захар и сладка преработена храна, за да храня себе си, а не раковите клетки.

2. Бих изключил от менюто си всички продукти, които не ми подхождат

Точно кои продукти трябва да изключите от менюто си? 35% от американците страдат от повишена чувствителност към глутен. Ако човек, попадащ в този процент, яде брашнени изделия всеки ден, той почти гарантирано ще умре от рак или болест на сърцето.

Ако човек от тази категория често употребява млечни продукти, той ще бъде изложен на: стрес, лошо самочувствие, умора, които основно ще бъдат приписвани на тежката работа, а възпалените черва рано или късно ще се обадят.

Може би трябва сега да се вслушате в себе си? Ако след приема на каквато и да е храна се чувствате некомфортно или дори зле, по-добре се откажете от нея.

3. Бих се погрижил за възпалителните процеси в своя организъм

Продуктите богати на Омега-3 ви помагат да се избавите от възпалителните процеси във вашия организъм, а също така подобряват самочувствието, намаляват умората. Може да ги намерите например в рибата и лененото семе.

В крайна сметка възпаленията водят до всевъзможни сериозни хронични заболявания, включително онкологични, те често могат да започнат поради инсулинова резистентност, алергии или автоимунни заболявания.

4. Бих се погрижил за здравето на стомаха си

Бактериите, които живеят в стомаха, според хипотезата на много съвременни учени, могат да станат причина за поява а рак както в дебелото черво, така и в в самия стомах.

Какво може да се предприеме? Да се употребяват колкото се може повече пробиотици и пребиотици: те са в кефира и киселото мляко. Освен това са ви нужни фитонутриенти (плодове), куркумин (съдържа се в куркумата) и ресвератрол (има го много във виното и гроздето). Това помага да се забавят възпалителните процеси в стомаха.

5. Бих избягвал токсините

Дори новороденото се появява на бял свят с 287 химикали, които се намират в пъпната му връв. Някои от тях са невротоксични. Това означава, че никой от нас не може напълно да избегне лошото влияние на токсините.

Въпреки това, влиянието им може да се минимизира. Първо, трябва да се избягват пестицидите, фталатите, бисфенол А, тежките метали (преди всичко живак и олово).

Какво може да се направи? Не купувайте никакви напитки в пластмасови кутии. Да не се ядат сложни полуфабрикати. Да се сведат до минимум разходките в центровете на големите градове: оловото, попадащо в атмосферата от стоящите в задръстванията автомобили, е много опасно, ако концентрацията му е над нормата.

И помнете: ракът е сериозно нещо. В борбата с рака е най-добре да разчитате не само на докторите, но и на самия себе си. Ако наистина искате и положите достатъчно усилия, навярно ще ви се получи!

Източник: webmiastoto.com

Advertisement