80 човека се хванали за ръце в жива верига, за да спасят давещо се семейство (видео)

човешка верига спасяване
Източник: FACEBOOK/ROSALIND BECKTON

Този ден на плажа почти се превърнал в трагедия за Роберта Урсри и нейното семейство, жители на щата Флорида.

Роберта Урсри и нейното семейство се наслаждавали на хубавия ден на плажа, когато забелязала, че синовете й липсват. Тя тръгнала да ги търси и скоро ги чула да крещят от водата, че са хванати в капан от течението.

Жената видяла, че двамата й сина, на 8 и 11 години, попаднали в течение на дъските си за сърф и не могли да се справят с него. Децата крещяли и плачели.

Другите я предупредили да не влиза във водата, но Урсри, майка й и още петима членове на семейството се втурнали да спасяват децата. Обаче те също били хванати във водния капан. 

Джесика Симънс, която била спряла със съпруга си на плажа, тъкмо била намерила захвърлена буги дъска, когато видяла хора, сочещи към водата. Тя помислила, че сочат към акула, но когато разбрала, че хората се давят, скочила на дъската и започнала да плува към семейството на Урсри.

„Тези хора няма да се удават днес“, спомня си как си е казала сама на себе си Симънс. „Това няма да се случи. Ние ще ги измъкнем.“

Междувременно съпругът на Симънс и някои други мъже започнали да правят човешка верига, за да върнат всички обратно на брега.

Не всички реагирали с охота, защото се страхували, че и те ще бъдат отнесени от течението. Някои не можели да плуват, затова останали в плитки води. В крайна сметка около 80 души се включили и стигнали на крачка от семейството.

Така правят мравките, Когато някой от близките им е в опасност, всички се събират във верига, за да му помогнат.

Така смелата двойка успяла да достигне давещите се хора на дъски и да ги издърпа на сушата.

Първо по„човешката верига“ били прехвърлени децата, 11-годишният Ноа и 8-годишният Стивън.

Най-много хората се страхували за живота на 67-годишната баба, майка на Урсри, която получила инфаркт, докато била във водата. Един от племеннижите пък бил със счупена ръка. Иначе всички били в безопасност.

„Толкова съм благодарна“, казва Урсри. „Тези хора бяха Божии ангели, които бяха на точното място в точното време. Дължа живота си и живота на семейството си на тях. Без тях нямаше да сме тук.“

Важното е, че цялото семейство успяло да се спаси. Най-интересното е, че сред хората, които се притекли на помощ, имало и такива, които не можели да плуват!

Било удивително да се види как различни хора, напълно непознати помежду си, се прегръщали и си давали „пет“.

Една наистина безкористна и достойна постъпка, която без съмнение заслужава аплодисменти.

Advertisement