Отвлечена от Хамас израелска студентка: Не ме убивайте! (видео)

Отвлечена от Хамас израелска студентка към терористите: Не ме убивайте! (видео)

Бойците на Хамас взеха стотици заложници в Израел. Студентка, присъствала на музикален фестивал в пустинята с приятеля си, и майка с двете й млади момичета бяха сред невинните жертви, отвлечени от терористите на Хамас.

25-годишната Ноа Аргамани беше отвлечена преди 2 дни, като видеозапис показа как седи на гърба на мотоциклет на екстремистите, с протегнати ръце, сочещи към безпомощния си приятел, умолявайки за живота й.

Тя крещи „Не ме убивай! Не, не, не“ – но въоръженият мъж потегля. Ноа не е виждана оттогава.

Нейният приятел, Ави Нейтън, объркан и безпомощен, остава назад в пустинята. Той също липсва.

Широко споделяни в социалните медии, кадрите от отвличането на Ноа са наистина сърцеразбиващи.

„Представете си какво е за нейното семейство“, казва нейният съквартирант в университета Амир Моади. Там разбрали, че е отвлечена, едва когато случайно попаднали на кадрите онлайн.

Атаката

Заедно със стотици други млади израелци, Ноа и Ави се наслаждавали на фестивал насред пустинята, когато били принудени да бягат за живота си от терористите на Хамас.

Празнуващите се били събрали за цяла нощ рейв с транс музика близо до Кибуц Реим, близо до ивицата Газа, за да отпразнуват края на религиозния празник Сукот.

Но празненствата се превърнали в събота сутринта, след като палестинските терористи започнали да стрелят с ракети и огнестрелни изстрели по тълпата.

Ноа Армагани
Снимка на Ноа Армагани в социалните мрежи.

Кадри, разпространени в социалните медии, показват стотици хора, крещящи и плачещи, докато бягат от мястото на фестивала под звука на куршуми. 

„Трябваше да отида на пустинното парти, но в последния момент реших да не го правя“, казва Амир, цитиран от Dailymail. „Последно се чухме с нея около 10 или 11 сутринта тази сутрин, когато ни изпрати съобщение, че терористите са открили огън и преследват всички, но че и двамата са в безопасност и се крият.“

„Оттогава не сме чували нищо за тях, но тогава, за съжаление, видяхме обезпокоителните видеоклипове на нейното отвличане онлайн.“

„Семейството е ок да публикуваме това, защото искат тя да бъде освободена и се надяват някой да помогне.“

„Родителите й са в шок и дори не могат да говорят. Тя е единствено дете.“

„Тя е толкова прекрасна, позитивна жена, винаги мила и обича да пътува. Тя току-що се върна от Шри Ланка. Не можем да повярваме, че нещо подобно ще се случи у дома.

Шокът дойде, когато семейства в Израел се събудиха в очакване да отпразнуват заедно един от най-свещените дни в еврейския календар.

Вместо това празникът Симхат Тора се превърна в ден на терор и кръвопролитие за жителите, живеещи близо до ивицата Газа.

Спокойствието на святата събота беше разбито рано сутринта, когато мародерстващи въоръжени мъже от Хамас нахлуха по улиците на места като Сдерот, град на по-малко от миля от границата.

Advertisement