20 години тази пума била окована във вериги. Вижте реакцията й, като я освобождават (видео)

20 години тази пума била окована във вериги. Вижте реакцията й, като я освобождават (видео)
© YouTube

Тази мъжка пума била част от пътуващ цирк в Перу и животът му бил превърнат в ад – всичко това, за да могат хората да се забавляват и собственикът му да печели пари от него.

Дори днес много животни все още са малтретирани и занемарени в циркове, зоологически градини и други представления. През последните години ситуацията за много животни се подобри, но все още ни предстои дълъг път.

Защото хиляди бедни животни все още са принудени да живеят в тесни пространства и не получават шанса да живеят живота, който заслужават.

Пумата Муфаса била открита окована на пикап в Перу. Бил живял там 20 години, принуден да води живот, който нито искал, нито заслужавал.

Късметът дошъл при Муфаса късно, но за щастие все пак дошъл.

През 2015 г. организацията за правата на животните Animal Defenders International успяла да го освободи след няколко месеца усилена работа. Организацията го открила, когато се опитвала да закрие целия перуански цирк.

Свободата, с която бил дарен Муфаса, се отразила видимо в благостъстоянието му. Вместо да живее живот, изпълнен с безпокойство и потисничество, той получил основното право, което всички диви животни заслужават – да прекара последните си години в прегръдките на природата, живеейки според собствените си условия.

Спасителната история на Муфаса е красива и видеото по-долу показва първата му стъпка към свободата. Това е наистина невероятно трогателна гледка. 

След като бил спасен от цирка, Муфаса имал няколко месеца на свобода, преди здравето му да започне да се влошава.

Да бъдеш 20 години окован с вериги за задната част на пикап взело своето, което доведлодо бъбречна недостатъчност и други проблеми, свързани с възрастта. Той починал през 2015 г., според Animal Defenders International.

Но неговата история продължава да хвърля светлина върху един важен въпрос.

Въпреки че е тъжно, че не можеше да се наслади на повече време в естественото си местообитание в Амазонка, щеше да е по-голяма трагедия, ако изобщо не беше изпитал чувството на свободата.

Тази мъжка пума била част от пътуващ цирк, както Муфаса! Моля, споделете това видео, за да покажете, че и вие сте на страната на животните!

Advertisement