Ученик възхити зрителите със знанията си в „Стани богат“

Ученик възхити зрителите си със знанията си в
Кадър: bTV

Въпреки всичките кусури на образователната ни система, в България все още има много интелигентни деца. Шоуто за знания „Стани богат“ пък е идеалната сцена, на която кадърните младежи да демонстрират своите знания.

След като наскоро 18-годишният вундеркинд Красимир Масларов впечатли публиката и водещия Михаил Билалов, грабвайки чек за 20 хиляди лева, то сега подобно постижение постигна и друго умно дете.

Този път звездата на стола се казваше Мартин Катлиев. Той е на 18 години и учи в Националната природо-математическа гимназия. Страстта на момчето е да обикаля с родителите си из света и това явно е помогнало за широкия му мироглед и познания, защото въпреки скромните си години, той стигна чак до въпрос за сумата от 20 000 лева.

Момчето мина като на парад през първите 8 въпроса, без изобщо да се затрудни как се нарича материал с високо електрическо съпротивление (изолатор) и къде се намира „космическото гробище“ Пойнт Немо (в Тихия океан).

За първи път Марто не беше сигурен в отговора на препятствието за втора сигурна сума от 3 хиляди лева. Въпросът беше „Миграцията на какво е причина за рекордните добиви на бадеми в Калифорния?“ Тук обаче ученикът демонстрира страхотна логика и след кратко размишление посочи верния отговор – пчели.

„Приготви чека за стоте хиляди“ – обърна се шеговито дванайсетокласникът към Билалов.

На въпроса за 5 хиляди лева Марто използва два жокера и благодарение на помощ от публиката позна, че именно певицата Шиниъд О’Конър навремето скъса снимка на папата с думите „Борете се с истинския враг“.

На историческа тематика бе питането за 10 хиляди лева, а именно – мемоарите на кой революционер носят името „Мотоциклетни дневници“. След използването на жокер 50/50 Марто маркира верния отговор Че Гевара и грабна нов чек!

Днес ще бъде излъчена втора част на играта му, в която ученикът ще се изправи срещу въпрос за 20 хиляди лева. Дори и да не успее да отговори, Марто вече успя да стане любимец на зрителите.

Със спечелните пари ученикът иска да си купи собствена апаратура, с която да прави експерименти в дома си. Да му пожелаем успех!

Advertisement
Фейсбук коментари