Наближава първият за годината ретрограден Меркурий. Ето какво трябва да знаем.

слънце-планета

2018 ще бъде белязана от силна космическа активност.

Вече видяхме огромната мощ на лунното затъмнение и това беше само началото. Любителите на астрологията знаят, че 2018-та е година на кардиналните промени: Луната няколко пъти ще демонстрира своята сила, а Меркурий ще влезе три пъти в ретрограден цикъл. Тези три пъти ще бъдат през пролетта, лятото и зимата.

Космическата енергия мотивира отлично, стимулира и зарежа, така че през тази година имате отличен шанс да направите сериозни промени в живота си или да си тръгнете от този, който ви прави нещастни.

Важно е да се отбележи, че енергията на ретроградния Меркурий често се проявява в това, че преобръща всичко с главата надолу. Тя носи объркване, безпорядък и хаос, които могат да навредят на живота ни, ако позволим.

За да „предолеете“ ретроградния Меркурий и да излезете победители, експертите съветва да не започвате в този период големи проекти, да не взимате съдбоносни решения и да не купувате скъпи неща.

Известният астролог Анна Пейн дава следните съвети по оцеляване в периода на ретроградния Меркурий.

1.Дишайте дълбоко, това не е завинаги.

2. Забавете скоростта, не бързайте и обърнете внимание на малките неща.

3. Погрижете се за всичко, което изисква преоценка и преразглеждане; това е добър начин да отправите тази енергия към позитивно русло.

4. Това е идеалното време да заличите грешките от миналото или да възобновите връзка с човек от миналото. Тази фаза ни дава възможност да се върнем назад и да направим корекции.

5. Наблюдавайте, оценявайте и освобождавайте.

Първият ретрограден цикъл: 22 март – 15 април

Този цикъл ще бъде в съзвездието Овен и ще доведе до сериозен емоционален дисбаланс в душата ви. Ще бъдете объркани, импулсивни, прибързани в решенията и небрежни в постъпките.

Но пък ще се появи шанс да усетите и видите как ви усещат и виждат другите. Ще получите възможност да видите всичко с абсолютна яснота и да поправите всичките си връзки и взаимоотношения с хората.

Във всеки случай натискът ще бъде силен. Важното е да не забравяте, че това е временно и да не губите търпение.

Вторият ретрограден цикъл: 25 юли – 11 август

Този цикъл ще бъде в съзвездието Лъв. Мислите, че ще бъде по-леко? Ами не – ще има още повече напрежение, драми и раздразнение.

Енергията на този ретрограден цикъл ще засегне социалната сфера и психическата страна на вашата личност. Трябва да запазите търпение и умиротворение: ако изгубите контрол, това може да завърши с пълна катастрофа. Опитайте се да не приемате нищо близо до сърцето и да избягвате токсичните хора.

Третият ретрограден цикъл: 1 ноември — 6 декември.

За разлика от другите цикли този ще представлява страст и въодушевление.

Негативността на първите два ретроградни цикъла ще се смени с чистата страст и креативност. Това е добър период за личностно развитие и обучение в новото.

А вие готови ли сте за ретроградния Меркурий?

Advertisement
Фейсбук коментари