Жената отговорила достойно на злобарите, които се подигравали на фигурата й

Жената отговорила достойно на злобарите, които се подигравали на фигурата й
Източник: Facebook

Разхождайки се по плажа, новозеландката и блогърка Шели Пробстел решила да се снима по бански. Когато свалила пареото си, няколко души започнали да й се смеят и подиграват.

Това обаче не спряло момичето. Тя успешно направила снимките си и освен това ги публикувала в своя блог, като добавила към тях вдъхновяващи думи.

В публикацията си тя осъжда хората, които й се подиграват и призовава другите никога да не го правят. Смехът и подигравката, според нея, могат да имат пагубен ефект върху човек: той ще спре да яде, може да се осакати, може да стане свит  и несигурен. И всичко това заради желанието да бъде „модел“ с „идеална“ фигура.

Нейната публикация бързо станала „вирусна“.

„Живеем в свят, в който това как изглежда човек е станало твърде важно“, казва Шели. „Вярвам, че тези медии, особено социалните медии и списанията, често изпращат грешно послание. Никога не научаваш как да бъдеш красив отвътре. Винаги иде реч за това как да отслабнете за 30 дни, а не как да заобичате себе си за 30 дни.“

Много преди случката от плажа, Шели решила да предприеме стъпки, за да харесва себе си и да има самочувствие, което не се върти около това как изглежда. Ето защо тя решила да обръсне косата си.

„Да си обръсна косата означаваше да се откажа от тази сигурност и да избера да видя красотата в мен. Заявявам, че красотата не е в косата ви – тя е в сърцето ви“, каза тя. „Чувствам се обнадеждена, че това е вдъхновило хората да се обичат такива, каквито са отвътре.“

И тогава се стигнало до подигравките на мъжете от плажа.

„Тогава си припомних всичко, което научих по време на това пътуване, вдигнах главата си високо, изпъчих корема си и носех тези бански с гордост.“

За щастие, Шели знаела, че реакцията на тези хулигани не определя какъв човек е. Бог гледа сърцето ни, а не талията ни. Но тя също така знае, че не всеки е достатъчно силен, за да се отърве толкова лесно от подигравки по адрес на тялото си.

В цялото си послание жената се обръща към злобните мъж от плажа с думите, че подобни прояви допринасят за вредния натиск, който обществото оказва върху жените да изглеждат по определен начин. Тя казва, че този натиск е това, което тласка толкова много хора към опасно поведение като хранителни разстройства и самоубийство.

„Не, вие не носите отговорност за всичко. Но ДА, трябва да поемете известна отговорност“, казва Шели.

„Родители, призовавам ви да научите децата си, че няма една форма на тялото, а вместо това има дъга от красиви тела“, пише тя. „Призовавам ви да ги научите да бъдат мили с всички видове хора, независимо от външния им вид. . . да приемаме хората точно такива, каквито са отвътре.“

Някои започнаха да осъждат момичето за насърчаване на нездравословен начин на живот. На което новозеландката отговори, че редовно спортува, ходи на танци и тича с кучето си.

Според момичето основното, което иска да предаде на хората, е, че не трябва да съдите за някого само по външния му вид, защото той може да бъде измамен.

Advertisement