Взех и просто дадох бебето си на съседката по стая

бременна жена в болница
Източник: Pexels/RDNE Stock project

Беше привечер. Хората се разхождаха в парка пред родилния дом и се наслаждаваха на страхотното време. Катя ги наблюдаваше през прозореца.

Искаше й се да бъде също тoлкова безгрижна. Напоследък й се натрупаха толкова много проблеми, че тя просто не знаеше как да се справи с тях. Тя стана майка, но нямаше жилище, нямаше пари, нямаше близки…

Естествено, тя не искаше дъщеря й да повтори нейната съдба и да попадне в сиропиталище. Но имаше ли изход? Самата Катя не знаеше къде да отиде след изписването и още повече с дете на ръце.

С нея в стаята беше 30-годишна жена. Таня роди син. Съквартирантката гукаше над детето и не можеше да му се нарадва. Тя също би искала да бъде щастлива майка.

Таня забеляза, че Катя се тревожи за нещо. Тя директно я попита:

– Да не би да искаш да се откажеш от дъщеря си?

– Да…

– Мога да я взема.

Това беше най-добрата идея. Катя беше благодарна на съквартирантката си, че й помогна и че уреди дъщеря й с щастлив билет.

5 години по-късно. Катя се изправи на крака. Завърши университет и си намери работа.

Отначало работеше за жълти стотинки, но след това стигна до по-добра позиция. Дори реши да изтегли ипотечен кредит и да си вземе свой дом.

Но тя беше много притеснена за съдбата на детето си. Опита се да намери Таня, но нищо не се получи. Научи, че съседката й по стая се е преместила със семейството си в големия град. Там тя и съпругът й работят в университета.

Шест месеца по-късно Катя отиде в същия град на курсове за повишаване на квалификацията и попадна на лекция на Таня. Ами че случайност! Тя веднага я позна, а и беше дошла на лекцията с дъщеря си. С дъщерята на Катя, която беше нейно копие.

Момичето се скиташе из аулата от скука и се приближи до Катя. Тя седна до нея и започна да рисува. Таня каза на дъщеря си да се върне на мястото си, но детето отказа и продължи да стои до Катя.

След лекцията Таня се извини за поведението на дъщеря си. Катя само се усмихна, но не се осмели да каже истината. Едва после я намери в социалната мрежа, добави я за приятел и й написа съобщение.

Таня не отговори на това съобщение дълго време, а след това покани Катя да ги посети. Жената успя да прекара цели три дни в компанията на дъщеря си. Оказа се, че момичето е знаело, че е осиновено – Таня не е скрила истината от нея.

За радост Катя се премести в същия, за да вижда дъщеря си по-често. Полина живее с едната майка, после с другата и това не притеснява никого.

Advertisement