Тя дори не подозирала на какво е способен мъжът й, щом разбере за изневярата й

Беатрис Цимерман
Беатрис Цимерман

Често за мъжете най-лошото в изневярата дори не е самият факт на изневяра, а парализиращата мисъл, че жената, която обичат, се възхищава на някой друг.

Не всеки е готов да прости такъв удар по гордостта и обикновено това е мястото, където бракът свършва. Но в някои случаи изневярата наранява хората толкова много, че те правят ужасни неща…

Наглед перфектно семейство

Томас Химено и Беатрис Цимерман се оженили през 2014 г. и се установили на остров Тенерифе в Испания. Година по-късно двойката има дъщеря Оливия, а пет години по-късно разбират, че очакват второто си дете.

В началото на 2020 г. обаче нещо се объркало. Още преди раждането на втората им дъщеря Анна отношенията между Томас и Беатрис рязко се влошили, така че те решили да живеят отделно един от друг.

Не е ясно какво е причинило раздора. Някои източници твърдят, че Беатрис е разбрала за изневерите на Томас и затова е изгонила съпруга си, а според други е точно обратното.

Другият

Така или иначе, през следващите няколко месеца двойката живее отделно, като гледат децата редувайки се. Томас многократно се опитвал да подобри отношенията си с Беатрис, но всеки път опитите му били пречупени от студеното безразличие на жената.

А скоро Химено разбрал причината, заради която Беатрис не искала да възстанови отношенията. Оказало се, че жената започнала да се среща с Ерик Домб, 60-годишен белгийски бизнесмен, който бил почти 2 пъти по-възрастен от нея.

Най-обидното за Томас било, че той ги запознал. Химено работел като брокер и помогнал на Домбу да продаде един от имотите си.

„Помисли за децата ни“

Томас Химено
Томас Химено с една от дъщерите си. Източник: Facebook

Томас, както казват приятелите му, не бил на себе си от гняв, когато разбрал за избраника на Беатрис. Той започнал да й пише и да й звъни, като искрено се чудел защо жена му решила да го размени с Домба.

Та той е стар ***. Той ти подхожда дори не като баща, а като дядо. Помисли за нашите деца, в крайна сметка – написал Томас в едно от съобщенията.

Но жената не отговорила на протестите на съпруга си. Тя смятала, че всичко между тях е приключило и през лятото на 2020 г. подала молба за развод.

Конфликтът

Научавайки за желанието на съпругата си да се разведе, на 30 август 2020 г. Томас издебнал двойката на паркинга на ресторанта и нападнал Ерик. Когато Беатрис се опитала да се намеси, тя също била наранена.

Въпреки синините и охлузванията Беатрис и Ерик решили да не повдигат обвинения срещу Томас. Може би са се чувствали виновни или може би не са искали да ядосат още повече Химено.

Освен това Томас бил прекрасен баща, който обожавал дъщерите си. Беатрис вероятно смятала, че момичетата трябва да продължат да общуват с баща си. Уви, това решение било фатално.

„Вината е само твоя“

Близо година живеели относително спокойно. Томас редовно водел децата при него, но в същото време почти не общувал нито с бившата си съпруга, нито особено с Ерик.

Очевидно Томас се опитвал да прости на Беатрис или се надявал, че тя ще напусне Ерик. През пролетта на 2021 г. обаче той разбира за предстоящата им сватба и губи надежда.

Химено решил, че трябва да накаже Беатрис и затова намислил да направи немислимото. На 27 април 2021 г. Томас трябвало да доведе децата при Беатрис, но вместо това й написал съобщение:

– Никога повече няма да ги видиш. И вината е само твоя. живей с нея…

Изчезването

За съжаление, планът му не бил просто да вземе дъщерите си и да отиде в някоя далечна страна, където Беатрис никога нямало да ги намери. Намеренията му били толкова ужасни, че дори не искаме да ги напишем…

На 27 април 2021 г. в 21:30 ч. Химено пристигнал на пристанището на Пуерто Марина де Тенерифе и натоварил две черни спортни чанти в лодката си, преди да отплава в Атлантическия океан, показали камери за видеонаблюдение.

Междувременно Беатрис, след като получила страшното съобщение от бившия си съпруг, незабавно съобщила на полицията. Трябва да отдадем дължимото на властите, те направили всичко, за да открият момичетата, но вече било твърде късно…

Черната чанта

Първоначално Беатрис се вкопчила в надеждата, че бившият й съпруг просто е избягал, като е взел със себе си Оливия и Анна, което означава, че дъщерите й са живи и здрави.

Тази илюзорна надежда се превърнала в кошмар, когато полицията открила празната лодка на Химено на 29 април, а на 10 юни една от черните торби, които Томас бил натоварил в лодката. Там лежало тялото на Оливия…

По-късно, след изследване на дъното с помощта на дълбоководен робот, властите открили и втора чанта, която била завързана за котва, но била празна. Нито Томас, нито Анна били намерени. Те все още се водят изчезнали.

Скулптурата

Скулптурата на загиналите деца Анна и Оливия
Бронзова статуя, посветена на Анна и Оливия. Източник: wikimedia

Ужасното престъпление на Томас става толкова резонансно, че дори кралското семейство на Испания изказва съболезнованията си на Беатрис, но това едва ли може да утеши скръбта на майката, която внезапно губи и двете си деца.

– След случилото се неведнъж съм мислила да тръгна след дъщерите си. Но благодарение на подкрепата на близките успях да се възстановя малко. Томас искаше да страдам и желанието му се сбъдна. Надявам се, че моето желание също ще се сбъдне, така че няма да ви разкажа за него, – казва Беатрис в интервю.

Беатрис никога няма да се примири със загубата на дъщерите си и хората на Тенерифе дълго ще помнят Оливия и Анна, чийто живот бил прекъснат толкова рано и по толкова ужасен начин.

На 18 октомври 2022 г. в центъра на Санта Круз де Тенерифе беше открита статуя, създадена от местния скулптор Хулио Нието.

– Исках скулптурата да отразява невинността на децата, които трябва да пазим с всички сили. В крайна сметка децата са най-доброто нещо на този свят, – казва скулпторът за работата си.

Advertisement