В Турция месец по-късно намериха куче, родило кученца под руините (видео)

В Турция месец по-късно намериха куче, родило кученца под руините (видео)
Източник: Reuters

Куче на име Сила и три кученца бяха извадени живи от развалините в турската провинция Хатай – 28 дни след земетресението. Доброволци разчиствали развалините в този ден, когато им казали, че в близкото мазе има бременно куче.

Стопанинът на кучето изпаднал в еуфория, след като разбрал, че неговият двугодишен доберман е спасен жив от развалините на сграда в южната провинция Хатай на Турция с три новородени малки, 28 дни след мощните земетресения.

Кадир Кейфли каза, че е помолил местните спасителни екипи за помощ при изваждането на кучето му от развалините, но никой не е успял да влезе в останките.

Меяко, регионален екип за спасяване на животни, се притече на помощ в понеделник. След часове работа те успяха да стигнат до мазето, където Сила беше хваната в капан – и видяха, че тя не само е оцеляла близо месец, но и е родила три кученца.

В порутените изби се чувал кучешки лай. Пробивайки една от стените, спасителите открили измършавял доберман и три бебета. Мама-куче не само роди под земята, но и хранела потомството си, надявайки се до последно, че ще бъдат спасени.

„Кучетата ми излизат след един месец. Слава Богу“, възкликва Кейфли във видеото, споделено от спасителния екип. Кейфли казва, че Сила е оцеляла и е родила благодарение на голяма торба с кучешка храна, оставена в мазето.

„Какво пи тук? Какво яде? Три ли роди?“, пита един спасител във видео в момента, в който стигнали до Сила.

Сила и нейните малки били откарани в близкия град Адана за лечение. Спасителите отбелязали, че майката изглежда кльощава, но пък ходела без чужда помощ.

Наскоро в мрежата се появи и трогателно видео, на което момче, прекарало 55 часа под отломките, излиза изпод руините с любимия си папагал в ръка. 

Светът се трогна и от майка котка, която след като бе извадена изпод порутените сгради на Газиантеп, успя да роди 3 здрави котенца с помощта на ветеринарите. 

Advertisement