В Лондон се скъса предпазното въже на атракцион с двама пътници (видео)

В Лондон се скъса предпазното въже на атракцион с двама пътници (видео)
Източник: dailymail.co.uk

Очевидци заснели на видео смразяващ момент, когато предпазното въже на атракциона „Прашка“ в Хайд Парк в Лондон се  скъсало и двама пътници останали блокирани на високо.

При такива атракциони се използват еластични гумени въжета, които изстрелват капсула с пасажерите във въздуха, подобно на прашка.

Въпреки това, както показва видео, публикувано в социалните мрежи, в случая в увеселителния парк Winter Wonderland в Лондон нещо се е объркало и технически проблем е довел до освобождаване на едно от въжетата и стоманените кабели.

Оцелялото въже дръпнало капсулата настрани и тя се ударила в една от опорните греди на атракциона и увиснала настрани, оставяйки пътниците да висят във въздуха.

Друго видео показва как персоналът на увеселителния парк блокирал достъпа до атракцията веднага след инцидента. Показва и пристигането на лондонските пожарникари.

Говорител на парка казак, че и двамата пътници са били безопасно извадени от атракциона, прегледани от медици на място и не са били ранени.

„Безопасността е нашият най-висш приоритет и атракционът е затворен в очакване на допълнително разследване“, споделя говорителят. Всички наши атракциони подлежат на стриктни и редовни проверки за безопасност от опитен персонал, обучен по безопасността.

Ние също така осигуряваме редовно обучение за целия персонал, така че нашите посетители да могат да се насладят на забавна и безопасна почивка.“

Advertisement
Фейсбук коментари